dilluns, 13 de desembre del 2010

Avui començo

Hola a tothom, sóc una novata amb això dels blogs però m'he aficionat a veure els altres i he pensat que és el moment de provar-ho.
M'agrada molt cuinar, sóc com la majoria autodidacta, mirant programes per la tele, llibres de cuina i ara sobretot blogs de cuina.
No m'he proposat res  en concret però aniré posant receptes o preguntes que em venen pel cap relacionats amb la cuina o altres coses de vida. ja veurem

De moment començo amb una pregunta,

                    Què faig aquest any pel sopar del dia 24? Només estem la família, el meu marit i els meus dos fills, ja us en parlaré un altre dia. Aquest any el dinar de Nadal també em toca a mi, però ja el tinc decidit.

                     * Escudella de Nadal
                     * Pollastre de pagès amb panses i prunes
                  * Postres variades: tronc de Nadal, bombons de xocolota, neules farcides, torrons...

Ja sé que és molt clàssic, però no falla i també em fa gràcia seguir la tradició.

bé, segueixo creant i fent bonic el blog, contesteu-me, gràcies a tothom.


POLLASTRE DE PAGÈS AMB PANSES I PRUNES


Ingredients:

Pollastre de pagès
Ceba
Porros
Pastanaga
Tomàquet triturat
Panses
Prunes
Orellanes
Conyac



Procediment


El pollastre es talla a troços i es salpebra. En una cassola gran l'enrossim i el separem. En el mateix oli i sofregim totes les verdures tallades fines excepte el tomàquet. Una vegada estan rosses hi tiro un raig de conyac i deixo que s'evapori i després hi tiro el tomàquet triturat de conserva. Li faig unes voltes i hi afegeixo el pollastre. Ho remeno bé i hi afegeixo aigua fins tapar-lo bastant però que no el cobreixi. Ho deixo coure depenent de la mida del pollastre més o menys 1 hora o hora i mitja a foc baix. Es pot coure als fogons o al forn. Després trec el pollastre de la cassola i passo les verdures pel xinès i hi torno a posar el pollastre i ara hi afegeixo les panses, prunes i orellanes que tenia previament en remull amb moscatell.
Ho deixo coure una estona més perquè agafi tot el gust i ja estarà preparat.