dimecres, 12 d’octubre del 2011

PA DE MOTLLE "COMPLET" ( PAIN DE MIE COMPLET FRANCINE)

Avui publico la meva primera recepta de pa. Quan vaig a Cereja i em passo pels supermercats francesos és una tentació passar pels passadissos dels iogurts, cosmètics, productes de pastisseria i les farines. Quina gran varietat, no sé mai quina  provar, així que les vaig provant totes. Hi ha una gran varietat de la marca Francine, que a part de farines també té les diferents varietats de llevats.
Avui he utilitzat la farina "Pain de Mie Complet" i a més a més t'explica bé tots els ingredients per fer el pa, tant en panificadora com a mà.

Ara us poso els ingredients que els he posat tal qual a la recpta però amb alguna varietat. Ha quedat molt bo




INGREDIENTS:

Per fer a la panificadora (seguir el mateix ordre)

2 cullerades de sopa d'oli d'oliva
300 ml d'aigua freda
1 cullerada i mitja  de cafè de sal
500 g de Francine Pain de Mie Complet ( o qualsevol altra farina)
1 paquet de llevat de forner sec  Francine
1 cullerada de mel( variació meva)


PROCEDIMENT:

Es posen tots els ingredients en l'ordre tal com diu la recepta i es selecciona el programa d'amassat de la panificadora. Tarda una hora i mitja. Després es col-loca sobre una superfície enfarinada i s'amassa una mica per treure l'aire, se li dona forma arrodonida i es posa en la cassola pyrex que posarem al forn untada amb una mica d'oli i farina.
Es tapa amb un drap de cuina i es deixa llevar un temps. Al cap d'una hora més o menys ja ha doblat el volum, pre-escalfem el forn a 200ºC i enfarinem una mica per sobre de la massa, tapem amb la tapa de pyrex o de la cassola i al forn a 170ºC durant uns 35 minuts fins que queda daurat


A mà:

500 g Francine (farina)
300ml d'aigua tèvia
2 culleres de sopa d'oli d'oliva
1 cullera i mitja de cafè de sal
2 paquets de llevat de forner sec Francine


PROCEDIMENT

En un bol es barreja la farina, la sal, i el llevat amb l'aigua tèvia i 'oli.
Es barreja amb una cullera de fusta o amb un robot de cuina i ho deixem reposar tapat amb un drap durant uns 30 minuts. Després sobre una superfície enfarinada treballem la massa i la tornem a deixar reposar 45 minuts més.
Pre-escalfem el forn a 220ºC i coem la massa com abans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada