divendres, 18 de novembre del 2011

Sopa de pa de la iaia Maria

Memòries d'una cuinera ens han proposat el repte de fer "Sopetes"










Aquesta sopa és una de les que més recordo de la meva iaia. En aquell moment segur que no l'apreciava tant com ara, senzillament era una de les tantes coses que ens cuinava cada dia. En el moment que vaig haver de cuinar jo, sembla mentida com de manera natural em venien al cap els plats que ens feia ella i això que ni molt menys m'havia donat la recepta, ella no era de receptes les tenia totes al cap era natural per ella. Ja fa molts anys que no hi és però aquesta sopa la dedico a ella.



És una sopa molt senzilla i bàsica, la típica que, depenent del que tinguis a la nevera l'hi poses o no. Que has comprat peix i tens el cap i pells o peixos de roca i en fas un brou , doncs bé. Que tens un brou de pollastre doncs també, que no tens res, doncs hi poses aigua i ja està.

És una Sopa de Pa amb el brou que tu hi vulguis afegir. Jo l'he fet amb un brou de peix que tenia.

INGREDIENTS

Per fer el brou de peix:

Cap i espines d'un rap
Cap i espines d'un lluç
1 pastanaga
1 branca d'api

Per la sopa:

1 l del brou
Llesques de pa sec o torrat
1 ou


PROCEDIMENT

Una vegada hem posat l'aigua a bullir dins l'olla hi posem tot el peix amb la pastanaga i l'api. Ho deixem coure hi afegim sal  i a mesura que surt l'escuma l'anem treient. Ho deixem bullir uns 20-25 minuts.


Després agafem aquest brou ja colat i l'hi posem el pa sec o torrat a troços i ho deixem coure fins que quedi el pa ben estovat.







Amb un batedor manual anem remenant la sopa perquè el pa quedi ben esmicolat i després hi tirem un ou sencer i el remenem de seguida perquè es desfaci per la sopa i ja la tenim apunt de menjar.










Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Visca les sopetes de la iaia i les sopetes de pa!!
    Et pots creure que a través de comentaris que em van fer al bloc vaig recordar que la meva àvia hi posava l'ou sencer i jo per falta de memòria l'hi vaig posar batut? Quin despiste! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. La meva Padrina sempre en feia!!! i recordo que m'agradaven moltíssim! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  3. Les sopes de la iaia sempre seran les més bones!

    ResponElimina
  4. Com diu la Judith la nostra padrina ens en feia la única diferència es que el brou no era de peix. La trobava boníssima!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Hola, no havia visitat mai el teu blog i em trobo amb aquest plat tant bó! i a més am blou de peix, no ho havia vist mai. M'agrada!!! Ho provaré!
    Una abraçada

    ResponElimina