dijous, 15 de desembre de 2011

TORRÓ DE MASSAPÀ I DE XOCOLATA

Semblava lluny però si em descuido se'm passa l'arròs o més ben dit els torrons i no tinc temps de publicar la recepta.


La Recepta del 15 ens va proposar que féssim TORRONS!!!!!!!!!!!!!!!!


Per començar no en tenia ni idea, no m'agraden gaire per tant  no em venia massa de gust  però era un repte i l'havia de superar. Vaig anar mirant per la blogosfera cuinatil a veure precisament què es cuinava i finalment he fet un remix de diferents receptes.


És un torró de massapà o de iema amb una base de xocolata amb trufa d'arròs inflat.












INGREDIENTS


500g d'ametlla molta
500g de sucre
1 pela de llimona
1 canó de canyella
1 got d'aigua mineral
5 rovells d'ou
75g xocolata negra per fondre
75g xocolata negra per fondre per fer la trufa
100 ml nata líquida
Un grapat d'arròs inflat.




PROCEDIMENT


Preparem la xocolata a troços i amb una mica d'aigua la desfem al microones poc temps amb compta que no es cremi.
L'aboquem sobre el motlle per fer el torró, en el meu cas en vaig utilitzar un d'alumini.
Després en una altre bol posem la resta de xocolata 75g més , la nata líquida i ho desfem al microones. Quan està ben desfet ho remenem i hi tirem un grapat d'arròs inflat i ho tirem dins el motlle .
Ho deixem refredar.










Posem a bullir l'aigua amb la pell de llimona i el canó de canyella. Quan arrenqui a bullir parem el foc i ho deixem infusionar 30 minuts.
Mentrestant  preparem el sucre i quan l'aigua estigui tèvia traiem la llimona i la canyella i l'hi tirem. Ho posem al foc i fem un almívar suau




















Quan s'ha refredat una mica hi tirem l'ametlla i anem remenant amb molta força amb una cullera de fusta. Costa de remenar, ha de quedar tot integrat, després hi tirem els rovells d'ou i continuem remenant amb força fins que estigui ben homogeni i fi i el  treiem del foc.
El posem en el motlle d'alumini sobre la capa de xocolata ja freda. Hi posem a sobre un troç de paper sulfuritzat i un pes a sobre, com per exemple un cartró de llet o un paquet d'arròs perquè agafi la forma i a l'endemà ja es pot desmotllar i menjar.


Per ser el primer intent crec que ha quedat prou bé.







PD: el meu catador oficial, el Joan, ja els ha provat i diu que són boníssims i que aquest any per Nadal no cal comprar-ne i diu que ja els farem nosaltres, o sigui jo.
Se m'ha girat més feina, què hi farem

2 comentaris:

  1. OStres, aquest torró tornaria boig al Xavi! Li encanta el massapà i la xoco, o sogui que ideal per la Bordeta! Com m'agrada com supeeu els reptes, quina delícia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una molt bona combinació el massapa i la xocolata... ademés ben fàcil, me l´apunto.. petons,

    ResponElimina