diumenge, 23 de gener del 2011

BRIOXOS ( De la cuina per a llaminers)




Ingredients:


500g de farina
250 ml de llet a temperatura ambient
25g llevat fresc
75g sucre
una culleradeta de sal
1 ou
75g mantega
ratlladura de taronja
Ou per pintar
un polsim de sal

Preparació:

Jo he fet servir la panificadora: he posat tots els ingredients i he conectat el programa número 11 d'amassar i el deixo funcionar fins al final.
Després d'acabar i amb molt de compte trec la preparació, i amb les mans enfarinades faig boles i les poso en motlles per a magdalenes, les deixo reposar una mica perquè tornin a pujar, les pinto amb ou batut i els poso al forn a 200ºC durant uns 15 minuts fins que quedin una mica daurats.

PASTÍS DE FORMATGE MASCARPONE




Aquest és el pastís estrella de casa. El pastís de formatge és el que més m'agrada. N'he fets molts de diferents però continua guanyant i amb molta diferència aquest. A més a més és molt fàcil i ràpid de fer i sempre surt bé.


INGREDIENTS:

3 ous
1 tarrina de formatge Mascarpone
6 cullerades soperes de sucre
1,5 cullerades de farina de blat de moro
2 iogurts naturals ensucrats
1 làmina de pasta de full

Preparació:

Pre-escalfem el forn a 180ºC
En un bol posem tots els ingredients, els ous, farina de blat de moro, sucre, iogurts i el formatge i ho batim amb una  batidora. Posem la làmina de pasta de full en un motlle per tartes rodó i pla i el punxem amb una forquilla perquè no s'infli.
Posem tota la preparació dins al motlle i a coure al forn uns 25-35 minuts fins que quedi cuit . Es deixa refredar i es posa en un plat.











" ANGEL FOOD CAKE". Del blog de la Bea Roque

Ingredients:

9 clares d'ou
150g de sucre
70g de farina de reposteria
sal
Ratlladura de mitja llimona
30g de sucre glacé

Preparació

Escalfem el forn a 180ºC
Amb l'accaessori de batre montem les clares amb la sal i quan ja estiguin esponjoses i anem posant el sucre. Ha de quedar en forma de crema blanca. Afegim la pell de llimona. Tamitzem la farina i el sucre glacé junts i ho afregim amb compte a la preparació anterior.
Ho posem dins el motlle i al forn uns 30 minuts.
Posem a refredar sense que toqui al terrra i desmotllem sobre una reixeta

BUNDT-CAKE DE XOCOLATA ( Recepta que he tret de la Bea Roque del Rincón de Bea)

Ingredients:
250g mantega
375g sucre
4 ous
350g farina
1 cullerada de bicarbonat
1/4 cullerada sal
240 ml de buttermilk
60g de cacau en pols
150 ml aigua bullint


Preparació:

Pre-escalfem el forn a 170ºC
Engreixem el motlle del bundt amb mantega o oli amb un pinzell
Bullim l¡aigua i la barregem amb el cacau, barregem fort perquè es desfacin els grumolls i ho deixem que es refredi.
Batim amb la pala de la batidora la mantega en forma de pomada i el sucre, ben bé 2-3 minuts fins que quedi consistència de crema blanquinosa, afegim els ous un a un ja batuts. després anem afegint la farina tamitzada amb el bicarbonat i la sal, i la intercalem amb una mica de buttermilk, més farina, buttermilk fins acabar.
després afegim el cacau desfet amb l'aigua i barregem fins que quedi ben uniforme amb una espàtula.
Després ja ho podem posar en el motlle engrassat alforn durant 30-40 minuts fins que quedi cuit.
Després el deixem refredar sobre una reixeta i passats 10 minuts el desmotllem i que es refredi sobre la reixeta girat cap a baix.

dissabte, 22 de gener del 2011

CREMA ANGLESA DE LLIMONA, "Lemon Curd"

Ingredients:

175 g sucre
75g mantega
3 llimones suc
2 llimones pell
3 ous deixatats

Posem tots els ingrdients en un cassó al bany maria i ho anem remenant fins que agafi una consistència de crema, que quedi espessa. Aneu remenant de tant en tant, després es posa en pots de vidre que ja haureu fet bullir per esterilitzar .