dijous, 17 de març de 2011

BRIOCHE OU PAIN AU LAIT




És la recepta definitiva per fer brioxos. Els he fet amb una farina francesa, "Francine" que ja indica que és per fer brioxos. Surt boníssim

INGREDIENTS:

Mantega 100g
175 ml de llet freda
1 ou
2 cullerades soperes de sucre
1 culleradeta de cafè de sal
350 g de farina Francine pour brioche
1 paquet de llevat "Francine pour boulanger"


PROCEDIMENT:

Utilitzant la "panificadora"

Es col.loquen tots els ingredients seguint l'ordre de la recepta i es selecciona el programa 6 de la panificadora, que és per fer pans ensucrats, ( la meva panificadora és una moulinex). He deixat que vagi barrejant tota la massa i que vagi reposant i al cap de 30 minuts l'he parada i he col.locat la massa sobre el marbre que prèviament havia escampat farina.
De la massa en faig  4 porcions  i els hi donc forma de bola i els col.loco dins un motlle allargat de cake que ja estava untat amb mantega perquè no s'enganxi. Ho deixo llevar tapat amb un drap en un lloc calent o dins el forn fins que sobresurti ben bé del motllo. A mi m'ha tardat 1 hora dins el forn. Abans d'introduir-lo al forn l'he pintat amb ou o amb llet.
Pre-escalfem el forn a 200ºC i es cou 20-30 minuts fins que estigui cuit.










dijous, 10 de març de 2011

FAVES A LA MEVA MANERA

Ingredients:

Faves petites i tendres
Cansalada viada
Botifarra negra
Ceba
Tomàquet triturat
Conyac

Procediment

Si són favetes petites i tendres, les primeres, es couen ràpid. Jo les poso en una bossa de plàstic la lligo i li faig uns petits forats amb un ganivet. Les coc al microones a potència màxima uns 7-8 minuts.
Mentrestant  fregeixo en una cassola la cansalada tallada i salpebrada i després hi afegeixo la ceba tallada ben petita. Una vegada està enrossit hi tiro un petit raig de conyac i ho deixo evaporar. després hi afegeixo una mica de tomàquet triturat en conserva i li faig unes voltes perquè es cogui. quan les faves estan cuites les tiro a la cassola ho remeno bé i hi tiro un got d'aigua i una mica de sal. Passats  uns 5 minuts ho torno a remenar i si ja estan ben tendres hi tiro la botifarra negra a talls (la botifarra que sigui tendre que quedi desfeta) i que cogui uns minuts i ja està. El resultat és boníssim.







divendres, 4 de març de 2011

PAELLA



Ingredients:

Arròs
Sípia
Escamarlans
Musclos
Petxines
Ceba
Tomàquet
Pebrot vermell o verd
Carxofes

Procediment:


A la paella rossegem els escamarlans amb una mica d'oli. Després tallem la sípia petita i la fregim en l'oli. A part en un cassó obrim de manera separada els musclos i les petxines al vapor, reservem. Retirem tot el peix
de la paella i fem el sofregit en aquest ordre: ceba i pebrot, les carxofes i finalment el tomàquet. Una vegada tot està sofregit hi afegim tot el peix i l'arròs. Donem unes voltes i afegim l'aigua o el brou de peix (Doble quantitat de volum d'aigua que d'arròs). Hi afegim la sal necessària. prèviament haurem pre-escalfat el forn i ja hi podrem posar la paella. Temps de cocció 20 minuts.




FIDEUS AMB RAP I GAMBES

Ingredients:

Fideus
Rap
Gambes
Ceba
Tomàquet

Procediment:

Fregim les gambes en una cassola amb una mica d'oli. Amb el mateix oli fregim els talls de rap que ja els hi haurem posat sal. Reservem a part tant el rap com les gambes i amb el mateix oli fem el sofregit amb la ceba tallada fina o ratllada i el tomàquet triturat. Després hi afegim el peix i els fideus fins i ho cobrim amb aigua.
Rectifiquem de sal i es cou durant 15 minuts fins que els fideus siguin cuits.

POLLASTRE DE LA IAIA MARIA

Aquesta és una de les receptes que més recordo de la meva àvia Maria. No sabia exactament la recepta però recordava perfectament el seu gust i olor i d'aquesta manera l'he pogut confeccionar.


Ingredients:

Un pollastre tallat
Ceba
Tomàquet
Sucre cremat

Procediment:

Salpebrem el pollastre i l'enrossim en una cassola. Després el retirem i fem un sofregit amb la ceba tallada ben  fina i el foc baix i lent. Una vegada cuita hi posem el tomàquet triturat i després hi afegim el pollastre.
A part en una paella o cassó fem un caramel amb el sucre i hi afegim una mica d'aigua i el desfem i el tirem en el pollastre que ja va fent la xup-xup. Remenem bé la cassola i hi afegim una mica d'aigua o brou de pollastre i  que cogui una estona fins que estigui ben cuit depenent del pollastre.