dilluns, 25 d’abril de 2011

SALSA BRAVA 2

La Salsa Brava és una qüestió d'anar provant fins trobar-ne una que t'acabi convencent. Aquesta és l'última que he provat i surt molt bona.

INGREDIENTS:

Salsa

Tomàquet triturat
Kètxup
All
Sal (un polsim)
Sucre (un polsim)
Concentrat de "pimiento choricero"( una cullerada postres)
Tabasco

Maionesa


Ou
Oli
Sal (un polsim)


Es posa tot en una paella i es va coent a foc baix. Després ho he passat tot per la batidora.
La maionesa es fa directament a la batidora. S'ha de tenir en compte que l'ou no estigui fred de la nevera.


La manera de presentar aquestes patates amb la salsa brava és posant les patates en un bol o en un plat, després una mica de maionesa i a sobre la salasa brava. Es pot barrejar o no, tot va a gustos.

dijous, 21 d’abril de 2011

LA CALÈCHE

Restaurant interessant que hem provat aquesta Setmana Santa a Llívia





És un petit restaurant molt acollidor amb un servei i una carta especial. Tots els plats com ens expliquen els serveixen al mig de la taula i són en principi per compartir entre dues persones. El tamany de la ració oscil.la entre una tapa i un plat normal. Són petites delicatessens. És per degustar a poc a poc perquè val la pena, a més a més la majoria de plats te'ls serveixen i acaben de preparar a la taula.
Nosaltres vàrem demanar:

- Patates Braves ( eren perfectes, res a veure amb altres braves, amb una salsa super elaborada i servides amb un bol)

- Ous de muntanya  ( eren uns ous passat per aigua que ens els van obrir a la taula servits en unes petites cocottes amb un llit de pa fregit amb all. a sobre hi va posar una sobrassada d'aquí a la Cerdanya una mica calenta)

- Caneló de pintada  de rostit amb salsa de tòfona( impressionant, el gust de rostit de la carn del caneló amb una salsa molt gustosa i a sobre ens va ratllar a l'instant una mica de tòfona, excel.lent)

- Foie amb galeta i un vi italià que no recordo el nom que era amb el que havien macerat el foie fresc abans de fer el mi-cuit. el van servir en mig de dues galetes. Era boníssim i el servien amb uns gotes d'aquest vi que recordava una sangria de cava.


- Costellam de porc cuit a temperatura molt baixa durant 12 hores amb una salsa molt fina i macerat herbes.( es desfeia a la boca de lo tendre  que era)

Per postres:

- Borratxo amb una capa fina de pa de pessic i gelat de crema catalana


Tot acompanyat de coca de pa acabat de torrar que feia una flaire que no va durar res.


Totalment recomanable , sobretot per parelles tot i que el preu és una mica elevat i les racions ja he dit que són petites.

Nosaltres erem tres, però ell ens va recomanar que normalment la gent demana uns 2 plats cadascú i tothom ho prova tot.

SALSA BRAVA

Maionesa amb all
Ketxup
Salsa de tabasco




Tot triturat a la batidora