dijous, 29 de setembre del 2011

MONKEY BREAD ( PA DE MONO)

Avui he intentat una recepta que he tret del blog de cuina de  Trotamundos, es diu Food and Cook. Si voleu saber informació del pastís consulteu el seu blog que està tot molt ben explicat. En principi semblava difícil i molt el.laborat però està molt ben explicat i crec que m'ha sortit molt bé, tant d'aspecte com de gust.
Ha sortit un pastís boníssim amb una olor que feina la cuina quan s'anava fent i  ja ha sortit del forn que no m'havia trobat mai.

Abans d'explicar la recepta us deixo la foto final.





INGREDIENTS:

600g de farina comú
300 ml de llet
60 g de sucre
1 ou
70 g de mantega
1 paquet de llevat de forner sec (liofilitzat)
1 culleradeta ( cafè) de sal


Per l'arrebossat:


350 g de sucre moreno
3 cullerades (postre) de canyella
150 g de mantega



PREPARACIÓ

 1. Preparem tots els ingredients i comencem desfent la mantega al microones i la reservem

2.  Escalfem la llet fins que quedi tèvia i hi desfem el llevat sec.

3. Després anem posant tots els ingredients en un bol i fem la barreja a ma, o si es té màquina d'amassar millor. L'ordre de posar els ingredients és: farina, ou batut, sucre, sal, la mantega i la barreja de llet amb el llevat. Ho deixem que es vagi amassant a la màquina o bé a mà durant uns 10 minuts, fins que quedi tot ben integrat i llis.




4. Després treiem tota la massa i la col.loquem sobre la superfície de treball una mica enfarinada i la treballem una mica. Li donem una forma arrodonida i la posem dins un bol gran prèviament untat una mica amb oli de girasol. Ho tapem amb un drap i ho posem en un lloc temperat perquè llevi, jo l'he posat dins el forn apagat durant 1 hora i mitja.



5. Passat aquest temps la massa haurà doblat de volum i llavors la treballem sobre el marbre prèviament enfarinat i l'estenem amb un rodillo de cuina i li donem forma rectangular.



6. L'anem tallant en troços no gaire grans i després els hi donem forma arrodonida.




7. Preparem tot l'arrebossat: desfem la mantega al microones i en un altre bol posem el sucre moreno amb la canyella barrejada

8. Anem agafant cada bola i la passem primer per la mantega i amb una forquilla la passem després pel sucre amb canyella.




9. Anem posant totes les boles en el motlle que hagueu escollit per fer el pastís. Van molt bé els motlles de rosca bundt, que també prèviament heu untat amb pinzell amb una mica d'oli de girasol.




10. Tapeu el motlle amb les boles dins amb el drap de cuina i torneu- ho a deixar dins el forn apagat 40 minuts més


11. Passat el temps pre-escalfeu el forn a 180ºC i coem el pastís durant uns 35 minuts.



12. El treiem del forn i el deixem reposar 3 minuts dins el motlle i després li donem la volta en un plat i ja està a punt per menjar.



13. Ben calent acabat de fer està molt tendre i bo i si en queda, fred també és bo.







BONÍSSIM