diumenge, 15 de gener de 2012

Carxofes amb mandonguilles acompanyades de carxofes arrebossades

Comença l'any i ja toca publicar el primer repte de l'any, "La recepta del 15", que aquest mes està dedicat a les Carxofes, ummmmmmmmm que bones!!!!!!!!!!!!



M'agraden de totes les maneres possibles, bullides, guisades, a la brasa, arrebossades.... i ara espero aprendre'n de moltes formes més que trobarem en el recopilatori que farem amb el repte del 15.


He preparat uns Mandonguilles amb carxofes amb un acompanyament de carxofes arrebossades, no és gaire lleuger per començar l'any però és molt bo.

INGREDIENTS

Carn picada de porc per les mandonguilles
Pa ratllat
1 ou
All i julivert
Caba
Tomàquet triturat
Conyac
Carxofes


PROCEDIMENT

Preparem les mandonguilles barrejant la carn picada, l'ou, l'all i julivert i el pa ratllat.
Fem les boles i les fregim a la fregidora i les reservem sobre paper absorvent.

Després fem un sofregit amb la ceba picada fina i el tomàquet, després hi posem les mandonguilles i hi afegim un raig de conyac. Deixem evaporar i afegim una mica d'aigua remenem i reservem.

Agafem les carxofes, les netegem i les bullim 10 minuts amb aigua i sal. Les posem sobre paper absorvent i després les fregim a la fregidora perquè quedin més gustoses.




Una vegada reposades sobre paper les posem a la cassola amb les mandonguilles per agafar tots els gustos i ja està llest.




Per fer les carxofes arrebossades:

Fem una tempura amb farina i aigua freda. Ho remenem bé i hi posem una mica de sal.
Tallem les carxofes després de netejar-les i les passem per la tempura i les fregim a la fregidora fins que siguin rosses.
Són una tentació, què bones;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


8 comentaris:

  1. Arrebossades em tornen boja!! Aquestes mandonguilles han d'estar de vici! Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Tu ets de les meves, que t'agraden les carxofes de totes les maneres!! M'envies un tupper amb aquestes mandonguilles? Quina pinta!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra (Els fogons de la Bordeta)
    PD: tenim problemes per comentar alguns blogspot avui!

    ResponElimina
  3. crec que som molts fans de les carxofes!!!! petonets

    ResponElimina
  4. Com bé dis, estan bones de tota manera! m'encanten! estofadetes amb les mandonguilles han d'estar super!! petó

    ResponElimina
  5. ¿Alcachofas con albóndigas? No las he probado nunca.
    Con tu permiso me apunto la receta y me quedo por aquí para seguir viendo que más cosas ricas tienes.
    Besos

    ResponElimina
  6. he arribat al teu blog per la recepta del 15....vaig a donar una volteta per aqui

    ResponElimina
  7. Mmm, amb les mandonguilles, que bones!
    Marta

    ResponElimina