dimecres, 4 de gener del 2012

ENGLISH MUFFIN ( MUFFINS ANGLESOS)

Aquests dies que tinc temps tenia ganes de provar diferents pans per esmorzar. Rebuscant per la blogosfera de cuina vaig trobar aquesta recepta de "English Muffins" del blog de cuina de  Begoña de "Las Recetas de Marichu y la mias" que a la vegada ella havia tret de Jo, de"Mis recetas bordadas"
Després d'explicar-vos tot el recorregut  de la recepta  us  l'explico.


INGREDIENTS

300ml d'aigua tèvia
1 culleradeta de llevat sec
450g de farina de força
1 culleradeta de sal
25g de mantega
oli de girasol
25g de sèmola

PROCEDIMENT

Agafem l'aigua tèvia i hi desfem el llevat. En un bol o si vol en una màquina d'amassar, hi poseu la farina, la sal , la mantega fosa i l'aigua amb el llevat desfet.
Ho amassem durant uns 10 minuts i després ho treiem i en fem una bola sobre el marbre amb una mica d'oli.
Posem la bola dins un bol amb una mica d'oli i el tapem durant una hora amb un drap.
Passat el temps posem una safata gran amb un drap de cuina a sobre o paper sulfuritzat i hi posem la meitat de la sèmola escampada.
Agafem la massa i anem fent boles petites, en surten unes 10-12. Les posem sobre el paper deixant una distància entre elles i les aplanem una mica per sobre. Les tornem a tapar durant uns 20 minuts.


Agafem una paella gran i l'untem amb un pinzell amb una mica d'oli de girasol. Quan està calenta hi anem posant els muffins i baixem el foc mig-fort. Depenent del tamany de la paella en posem 3-4 cada vegada i els deixem uns 10 minuts i després els girem i 3-4 minuts més.





Els treiem i els posem en una safata i els tapem amb un drap per mantenir-se calents.



Si volem com diuen totes, jo ho he fet, els he tallat per la meitat i els he congelat per tenir-los cada día per esmorzar.
Recomanen que els torren per la cara de dins i els podem farcir del que volguem. A mi m'agraden molt amb tomàquet ,oli i pernil. S'ha de variar per esmorzar, és una bona proposta.




1 comentari:

  1. Rosa Maria, quina passada!! Has treballat moltíssim . M'han encantat els torrons, t'han quedat genials. I aquest muffin ,mmmmmm, tenen una pinta boníssima. Bon any!!!

    ResponElimina