dijous, 26 de gener del 2012

Truita de farina

Les receptes del repte de Memòries d'una cuinera ens serveixen per no perdre i recuperar el que cuinaven les nostres mares i àvies.
El meu cas i com ja vaig explicar en l'anterior repte de "Les sopes", el meu referent és la meva iaia Maria. Ella ens feina aquesta truita de farina que és curiosa perquè quan es cou creix, creix i creix.
A mi no és que m'agradés gaire, preferia la truita a la francesa normal, però al meu germà i al meu pare si que els hi agradava i quedaven ben tips. És una truita que atipa, la pots fer ben gran i en tens per tota la família i a més a més com que és resistent , la pots fer servir tipus crêpe per enrotllar de qualsevol cosa, formatge, pernil, bacon, verduretes...



És com la crêpe catalana.

INGREDIENTS

2ous
2cullerades de farina
1cullerada d'aigua
Sal

PROCEDIMENT

És molt fàcil. En un plat fondo hi poso les 2 cullerades de farina blanca i la d'aigua. Ho remenem ben bé que no quedin grumolls. Després hi posem els 2 ous i la sal i ho deixatem bé.
Posem la paella al foc amb una mica d'oli i quan està calent hi tirem l'ou amb la farina.
La paella ha de ser gran perquè creix molt, es va inflant i creixent.
Quan ja està cuita d'un costat li donem la volta o sols , si sou hàbils, o amb un plat com ho faig jo. La deixem coure de l'altra costat i ja està llesta.
Que us aprofiti!
















4 comentaris:

  1. La meva padrina també ens feia truites de farina i amb sucre i canyella m'en podia menjar un munt!Eren rodonetes petites, eh.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  2. jajaja, t'anava a deixar el mateix comentari que la Moni, es nota que som germanes, no??? ;) moltíssimes gràcies per participar a Memòries! petonets

    ResponElimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. A mi també me'n feia la padrina i en deiem una "tannara"

    ResponElimina