diumenge, 12 de febrer del 2012

Panet de Viena amb mantega torrada



Són els panets que sempre m'han agradat, per esmorzar, berenar, dolç i salat. Són perfectes.




Aquest ha estat el primer intent i m'han quedat molt bons però haig de millorar en l'acabat final i la forma. Han de quedar més rodonets i amb els plecs al damunt.

INGREDIENTS

500 grs de  farina de força

10 grs de Sal 
280 ml d'aigua
15 grs de llevat fresc
30 grs de mantega
15 grs de sucre
10 grs de llet en pols


PROCEDIMENT

Posem a la panificadora o a la màquina d'amassar que tinguem, tots els ingredients secs. Mentre posem la mantega en una paella fins que tingui un color daurat, deixem refredar.
Incorporem la mantega ja freda i fosa a la massa  i deixem el programa d'amassat , en el meu cas, Moulinex és el número 11 durant 30 minuts. Després incorporem el llevat tot esmicolat i deixem acabar el programa. En total dura 1,3 minuts.

Després treiem la massa i fem porcions d'uns 80g. els posem sobre una safata enfarinada i els hi donem una forma una mica rodona. Ho tapem i els deixem uns 30 minuts.
Després els agafem i sobre el marbre enfarinat anem fem els plecs dels extrems cap al mig, com si fessim replecs dels extrems. Els deixem sobre la safata enfarinada amb els replecs que quedin a sota. Ho tornem a tapar fins que doblin el seu volum.
Podem escalfar el forn a 250ºC i hi col-loquem els panets juntament amb un bol d'aigua al fons per donar humitat. Els col.loquem ara amb el replec cap amunt.
Els coem 10-15 minuts i ja estan llestos. Els posem damunt d'una reixeta perquè es refredin.








3 comentaris: