dissabte, 4 de febrer del 2012

Sopa de ceba gratinada

Amb aquests freds siberians res millor per dinar que una bona sopeta. Avui per variar he volgut fer-ne una de diferent i he fet la SOPA DE CEBA GRATINADA. Feia molt de temps que no la feia i m'ha vingut molt de gust. És molt fàcil de fer i boníssima!!!!!!!!!!


INGREDIENTS

Brou
1 ceba gran
Pa torrat
1 ou per persona
Formatge ratllat


PROCEDIMENT

Agafem la ceba i la tallem a juliana i la posem a coure amb una mica d'oli dins l'olla. Quan ja estigui rossa hi tirem el brou que tingueu. Ho deixem bullir una bona estona, uns 30 minuts.


Després podeu fer diferents coses: ho podeu triturar tot, passar- ho pel xino o deixar- ho tal qual.
A mi m'agrada. Totes maneres però la meva filla , la Laura no vol trobar res de la ceba, així que he optat per passar- ho pel xino.
Mentre preparo uns bols i hi afeigeixo la torrada i l'ou. Afegeixo el brou de ceba a cada bol i a sobre hi poso el formatge ratllat i a gratinar al forn fins que estigui ben dauradet.





Compte al treure- ho que crema.
Desprèn una olor !,,,,

A l'hora de menjar-t'ho aneu en compte que també crema molt, és un gust anar remenant i desfent i barrejant el pa, l'ou i el formatge.

BONÍSSIMA

2 comentaris:

  1. doncs et creuras que no n'he fet mai???? però si que l'he tastat. Molts petonets reina

    ResponElimina
  2. Fins fa poc no l'havia fet mai a casa... i ens va encantar. Prenc nota de la teva recetpa. Petons

    ResponElimina