dijous, 15 març de 2012

Les llenties setmanals

El nou repte de La recepta del 15 per aquest mes de març són  LES LLENTIES.











Les llenties uns llegums, humils, grisos, petits però molt saludables. A casa meva , els meus fills ja saben que un cop a la setmana toca menjar llegum i normalment són llenties. 



A mi em va molt bé perquè com que jo haig de fer el dinar el dia abans, ha de ser alguna cosa que es pugui escalfar bé i aquesta condició la reuneix molt bé.
A vegades les coc jo o a vegades les compro ja cuites i llavors  les preparo guisadetes, però el resultat queda igual de bo. Tots rondinen però en el fons, fons s'ho mengen bé.



INGREDIENTS


750g llenties cuites
1 ceba
Tomàquet triturat
Xoriç


PROCEDIMENT

En una cassola gran hi tiro un raig d'oli d'oliva i hi sofregeixo la ceba tallada ben petita. Després hi afegeixo el xoriç tallat a rondanxes i finalment el tomàquet triturat. Ho deixo coure uns minuts i ja s'hi poden tirar les llenties ja cuites, un raig d'aigua i  les deixo fent la xup-xup uns minutes i ja estan a punt de menjar o de deixar-les preparades com és el meu cas, per l'endemà.
Si les coc  jo, ho faig igual i quan poso les llenties en cru, la quantitat ha de ser la meitat perquè al coure dupliquen el pes. Faig el mateix sofregit i després hi poso aigua fins que les cobreixi i una mica més i ho coc a l'olla a pressió durant 10 minuts i llestes. 








7 comentaris:

  1. a casa també rondinen, bé només l'hereu però jo li poso salsitxa i tan content jiji

    ResponElimina
  2. amb un plat com aquest sóc feliç!!!!! com m'agraden les llenties. Molts petonets

    ResponElimina
  3. A casa també intentem menjar-ne un dia a la setmana. Són tan bones!
    Nani

    ResponElimina
  4. A mi també em fas ben feliç amb un plat de llenties amb xoriç, és que m'encanten!!!!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra (Els fogons de la Bordeta)

    ResponElimina
  5. UN clàssic sensacional, per gaudir amb una bona llesca de pa!

    ResponElimina
  6. Saps que es el plat preferit dels meus fills?? I jo encantada!! Les llegums son uns dels millors ingredients que coneixo. Un petó

    ResponElimina
  7. Hola Rosa Maria!
    Moltes gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres i donar-nos l'oportunitat de conèixer el teu bloc! Ja estàs afegida a la gastrosfera.cat! I tant que sí!

    Apa, vaig a fer un volt pel bloc! :-)

    Salut!

    ResponElimina