dilluns, 9 d’abril de 2012

Mona de Pasqua


Aquest és el primer any que he fet la Mona de Pasqua i a més a més  ha coincidit amb l'aniversari de la Laura que ja n'ha fet 20! Per tant el pastís ha tingut doble finalitat. Tenia clar que la volia fer de crema de rovell i buscant i buscant per tots els blogs al final he seguit el blog de  La cuina vermella, que està super ben explicat. Ha quedat molt bona i de cara a l'any que ve haig de tenir més temps i perfeccionar la decoració, ja que avui, a part de fer el pastís he hagut de fer el dinar.


INGREDIENTS

Crema de rovell
Ingredients
6 ous
375 gr. de sucre (sempre ha de ser el mateix pes en sucre que en ous, sense closca).
180 gr. d’aigua.
30 gr. de Maizena.
Preparació
En un bol hi posem els ous i els deixatem una mica i hi posem l'aigua . Ho remenem i  ho passem per un colador. 
Després hi afegim el sucre i la maizena, ho remenem i ho posem al foc i ho anem remenant fins tenir la consistència de crema.
Per refredar-la la posem sobre el marbre fins que sigui ben freda i després en un bol tapada amb un film a la nevera.
Pasta Genovesa
Ingredients 
4 ous
125 gr. de sucre
125 gr. de farina
1 culleradeta d'impulsor (Royal)
Llimona(la pell)
Preparació
Encenem  el forn a 180 graus, engreixar un motlle amb mantega i amb paper de forn en el fons del motlle també engreixat amb mantega.
Batem els ous amb el sucre amb un batedor de varilles elèctric fins que dobli el volum. Després hi afegim la pell de la llimona i la farina i el Royal passats pel tamitzador.
Ho remenem i ho aboquem en el motlle i el posem al forn a 180ºC durant 30 minuts.

Almívar
Ingredients
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Suc de llimona
Whisky(un raig)
Preparació
Posem l'aigua i el sucre i ho escalfem fins 5 minuts des de que comença a bullir. Fora del foc hi afegim el raig de Whisky.



PREPARACIÓ FINAL


Agafem els dos motlles de pastís i untem el de baix ben xop de l'almívar. A sobre hi he posat una capa de crema que també he fet i a sobre l'altre motlle de genovesa.
Després cobrim tot el pastís de la crema de revell ja feta que tenim a la nevera.
Per decoración he posar ametlla laminada que tenia per tot el voltant i al ser el dia de la Mona, no hi podien faltar els ous de Pasqua.



5 comentaris:

  1. Aquest any no n'he menjat de rovell d'ou ohhhhh!
    Espero que la Laura hagi estat molt contenta!

    ResponElimina
  2. moltíssimes felicitats a la Laura!!! i a tu per la Mona. petonets guapa

    ResponElimina
  3. t'ha quedat una mona estupenda! la yema és tan bona!!

    ResponElimina
  4. T'ha quedat molt bé, aquesta recepta de yema amb maizena és molt fàcil de fer i queda boníssima, oi?

    ResponElimina
  5. Felicitats a tu i a la Laura!!!! A partir d'ara l'hauràs de fer cada any!! Petons

    ResponElimina