diumenge, 28 d’octubre de 2012

Pa amb massa mare del Daniel Jordà

Aquest pa ha estat el resultat d'una setmana molt interessant ,on el prestigiós  forner, Daniel Jordà, Panes creativos, via Facebook ens ha anat guiant i donant les premises i els passos per fer una massa mare. 




A partir d'aquesta masa mare que hem estat alimentant i cuidant durant 6 dies, el dissabte ens va donar 3 receptes per poder-la utilitzar. Els passos i recepta de la massa mare la faré en el següent post.








  1. Un pa de cervesa negra i ceba
  2. Un pa normal
  3. Una pizza

Ja he fet els tres. El primer dia vaig fer el pa de cervesa i ceba. Va quedar molt bo i molt gustós, però li va costar molt pujar, va quedar més aplanadet.

La pizza va sortir espectacular. Ara, si, que ja tinc la recepta definitiva per fer la base de pizza.
Avui finalment he fet el Pa "normal".

Tots els passos han sortit perfectes i molt bé. El pa ha sortit espectacular, ha grenyat i molt cruixent.

INGREDIENTS per les tres preparacions:

Pa de cervesa

500g farina de força
10g sal
30g oli
20g mantega
mitja ceba picada
330g cervesa negra
10g llevat fresc
150g massa mare


Pa normal

500g farina força
60g integral
60g civada
150g massa mare
340g aigua a 20ºC
10g sal
5g llevat fresc


Pizza

500g farina
10g sal
35g mantega
15g llevat fresc
150g massa mare
300g llet



PROCEDIMENT

Les tres receptes s'amassen igual:

  1. Barregem tots els ingredients
  2. Reposem 10 minuts
  3. Fem el primer plegat de la massa.( Això vol dir que agafem la massa de sobre el taulell amb les dues mans però només amb els dits , l'aixequem i la tornem al taulell amb un cop i l'anem girant mentre ho anem fent. Unes 10 vegades)
  4. Reposem 10 minuts
  5. Segon plegat de la massa
  6. Reposem 10 minuts
  7. Plegat final
  8. Deixem que dobli el seu volum dins d'un bol tapat amb paper film.
  9. Formem la peça, treient-li l'aire. Tornem a fer uns plecs i acabem en forma de bola donant-li tensió a la massa
  10. Repòs, fins que dobli el volum. Dins d'una panera amb un drap amb farina i tapat.
  11. Posem la massa al forn, prèviament hem fet uns talls per on volem que grenyi(s'obri).
  12. El forn ha d'estar ben calent. Per aquest últim pa, l'he cuit dins d'una olla amb tapa de vidre. D'aquesta manera té més humitat i puja millor.
  13. 45-50 minuts fins que estigui cuit.

Pa normal

















2 comentaris:

  1. Genial explicat!!!
    Ja tinc ganes de fer la massa mare!!
    Per cert, no coneixia el blog de la noia que també viu a Suècia, m'ha fet molta gracia..
    Fins el proper post!!!
    Una abraçada!!!
    Lo

    ResponElimina