dimarts, 16 d’octubre de 2012

Pa d'olives


Avui és "El dia Mundial del Pa", el World Bread Day  i ja és el setè any que es celebra. Per mi serà el primer i m'he volgut estrenar amb una recepta d'una gran fornera de Barcelona, l'Anna Bellsolà, del Forn Baluard de La Barceloneta.






Fa uns mesos que la vaig sentir a la ràdio al programa de la Mireia Carbó i a part de totes les seves experiències i curiositats importants que va explicar, ens va deixar com a premi dues receptes: El Pa d'olives i La Coca de pa.

Per avui m'he decantat pel primer, però us haig de dir que també he fet la coca i està esplèndida.







INGREDIENTS


375g de farina de força
125g de farina de sègol
10g de sal
5g de llevat fresc
50g d'oli d'oliva
330g d'aigua
20g d'olives a rodanxes



PROCEDIMENT


Barregem el llevat diluït amb aigua  freda.
En un bol hi posem tots els ingredients secs i hi anem afegint l'aigua amb el llevat. Després hi afegim l'oli i quan estigui tot integrat ho deixem reposar. Al cap de 10 minuts ho tornem a barrejar una mica amb una espàtula de forner(va molt bé per no embrutar-te). Tornem a reposar 10 minuts. Ho tornem a fer per tercera vegada, cada cop costa menys i la massa està més lligada i elàstica.
Després hi afegim les olives negres tallades i les integrem bé. Tapem el bol amb un film i a la nevera tota la nit.
Al matí ho treiem i ho deixem atemperar i  ho posem al cap de 30 minuts sobre l'encimera i desgasifiquem la massa, fent uns plecs. Ho tornem a posar ja en un bol amb la forma desitjada i ho tornem a tapar amb un drap fins que dobli el volum.
El forn ja el tenim ben calent a 200ºC amb una olla amb aigua al fons perquè faci vapor.
Quan està calent agafem amb compta la massa i la posem sobre la safata ben calenta. Al cap d'uns 30 minuts ja està cuit, quan estigui dauradet i soni buit al tocar-lo.
Boníssim

Feliç dia del pa.





5 comentaris:

  1. Sempre m´agradat aquest pa...i es que les olives em tornen boja.

    ResponElimina
  2. Menudos agujerotes en la miga, qué pintaza de pan! Besotes

    ResponElimina
  3. Rosa, penso fer aquest pa el dimecres que ve part de la familia..
    Gràcies!!
    Una abraçada des de Estocolm!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et surt molt bo. Aqui a Estocolm hi viu una noia espanyola que es diu Elena i el seu blog es diu Delicious Stories, http://delicioustories.com/. Està molt be i te receptes molt bones, potser us coneixeu sino ja ho saps. Molts petons des de Caldes de Montbui, suposo que vosaltres ja tniu molt fred. Bona castanyada

      Elimina
    2. Demà faig els panallets i ja tinc les castañes!!!
      Son del bosc que tinc just darrera de casa..
      El blog no el coneixia pero moltes gràcies!!!
      Ja et dirè que tal em surt..
      Fins avist!!!
      Petons

      Elimina