dissabte, 20 d’octubre del 2012

" Pains aux raisins" o Pastissets de crema i panses

Fa uns anys vàrem fer un petit viatge, tots quatre, a dues grans capitals europees, Londres i Paris. Va ser fantàstic, els ens, ara ja no tan nens s'ho van passar molt bé i nosaltres contents. Bé, en aquest viatge, concretament a Paris, per esmorzar al nostre hotel sempre ens posaven  a part del meravellosos "Croissants", aquests "Pains aux raisins", i el meu fill el Francesc se'n va aficionar molt i l'altre dia vaig trobar la recepta i de fet són molt fàcils de fer i són boníssims.
Tan es poden menjar de postres , com per esmorzar com per berenar. A tota hora són "delicieux".




INGREDIENTS


500 g de pasta de briox*
250g crema pastissera**
100g de panses macerades en rom
1 ou

*Brioix


** Crema pastissera

500g de llet
100g sucre
3 iemes d'ou
2 cullerades de Maizena

Ho barregem tot en fred amb la batedora i ho posem 3 minuts al microones. Ho remenem amb una cullera i ho tornem a posar al microones 2 minuts més. Ho tornem a triturar amb la batedora i ja està llesta.


PROCEDIMENT


Una vegada tinguem la massa de brioix fet l'estirem en forma de rectangle sobre paper sulfuritzat, que quedi prima , penseu que després torna a pujar.


Quan la crema estigui ben freda l'escampem sobre el rectangle de brioix i per sobre hi repartim les panses al nostre gust, ben escorregudes.

Ho cargolem de llarg i ens queda aquest cilindre. Després tallem petits cercles i els posem sobre la safat del forn amb paper també i ho deixem que torni a llevar.




Abans de posar al forn ho pintem amb ou batut i al forn que ja hem preescalfat a 200ºC.


15-20 minuts i ja estan llestos.
Molt bons!





4 comentaris:

  1. Són molt típics d´allà...jo sempre en tasto quan hi viatjo. A més als hotels ja te´ls posen per esmorzar.
    T´han quedat molt bé.

    ResponElimina
  2. Hola Rosa Maria,

    He vist que tens moltes receptes al teu bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 19000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Andreu
      Amb molt de gust en voldré formar part. Ja em diràs que haig de fer

      Rosa Maria

      Elimina