dijous, 15 de novembre de 2012

Conill amb llenegues blanques

Nou repte de  La recepta del 15, aquest mes toca cuinar bolets.
Amb l'estiu que ens ha fet semblava que aquest any tampoc tindríem bolets, però a partir del setembre i sobretot  a l'octubre la cosa s'ha animat i finalment han sortit els esperats bolets. M'agrada anar-ne'n a buscar i menjar-los, pertant ho gaudeixo per dues bandes.





Al mes d'agost ja en comencem a collir si l'any és bo, per La Cerdanya, però amb la sequera d'aquest estiu no calia ni provar-ho. Pel setembre vem començar a trobar rovellons, ceps i fins i tot llenegues blanques.
Pels voltants de Caldes de Montbui, ahir vem trobar carlets que també són molt bons ben guisadets.
De tots ells , em quedo amb les llenegues. És un bolet molt fi i molt gustós, que més volem. Les faig normalment amb conill i el gust d'un potencia al de l'altre per això no vaig ni dubtar-ho a l'hora de triar una recepta.

Conill amb llenegues blanques

INGREDIENTS

1 Conill
1 ceba
3 grans d'all
Tomàquet triturat
Conyac
Llenegues
Aigua

PROCEDIMENT

Trossegem el conill a troços i els fregim dins la cassola. Després hi afegim la ceba tallada en juliana i els grans d'all.
Quan tot està ben rossejat i tirem el tomàquet triturat fins que redueixi una mica. Un raig de conyac i esperem que s'evapori l'alcohol.

A part hem rentat les llenegues i les passem per la paella. Afegim una mica de sal i quan ja estan cuites les afegim a la cassola del conill.
Ho deixem uns minuts i ja estarà. Quanta més estona estigui tot junt més bo serà, pertant ideal per fer el dia abans que encara estarà més bo.



3 comentaris:

  1. Rosa que delicia de guiso,no pararía de mojar pan!!!Que ricura!!Un Besete

    ResponElimina
  2. jo també em quedo amb la llanega....i comparteixo amb tu l'afició d'anar al bosc a buscals

    petons

    ResponElimina
  3. Mons pares em van dur un munt de llanegues, llàstima no haver vist abans la teva recepta, quina pinta!
    No t'oblidis de deixar-nos l'enllaç al bloc per fer l'índex, merci!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina