dilluns, 30 de gener del 2012

Muffins amb xocolata

Aquesta és una altra recepta de muffins, molt semblant a l'anterior. Aquesta l'he feta amb troços de xocolata amb llet.


INGREDIENTS


270g farina blanca normal
2 culleradetes d'impulsor (Royal)
Sal (un pessic)
175g sucre glaç
200ml nata líquida
2 ous
80g oli girasol
150g xocolata amb llet


PROCEDIMENT


En un bol hi posem tots els ingredients secs i els barregem. Hi anem incorporant els diferents líquids, l'oli, la nata i els ous d'un en un ja deixatats.
Ho deixem reposar dins la nevera una vegada ben barrejat i mentre escalfem el forn a 220ºC.

Preparem els embolcalls dels muffins que més ens agradin i jo els poso dins de flameres o altres motllos perquè s'aguantin.
Al cap de 30 minuts o 1 hora  ho treiem de la nevera i farcim els motlles 3/4 parts i els posem al forn  que ja podem baixar a 200ºC fins que ja hagin pujat i estiguin rossets.

Els treiem , deixem refredar i a menjar!!!!!!!!!!





dijous, 26 de gener del 2012

Truita de farina

Les receptes del repte de Memòries d'una cuinera ens serveixen per no perdre i recuperar el que cuinaven les nostres mares i àvies.
El meu cas i com ja vaig explicar en l'anterior repte de "Les sopes", el meu referent és la meva iaia Maria. Ella ens feina aquesta truita de farina que és curiosa perquè quan es cou creix, creix i creix.
A mi no és que m'agradés gaire, preferia la truita a la francesa normal, però al meu germà i al meu pare si que els hi agradava i quedaven ben tips. És una truita que atipa, la pots fer ben gran i en tens per tota la família i a més a més com que és resistent , la pots fer servir tipus crêpe per enrotllar de qualsevol cosa, formatge, pernil, bacon, verduretes...



És com la crêpe catalana.

INGREDIENTS

2ous
2cullerades de farina
1cullerada d'aigua
Sal

PROCEDIMENT

És molt fàcil. En un plat fondo hi poso les 2 cullerades de farina blanca i la d'aigua. Ho remenem ben bé que no quedin grumolls. Després hi posem els 2 ous i la sal i ho deixatem bé.
Posem la paella al foc amb una mica d'oli i quan està calent hi tirem l'ou amb la farina.
La paella ha de ser gran perquè creix molt, es va inflant i creixent.
Quan ja està cuita d'un costat li donem la volta o sols , si sou hàbils, o amb un plat com ho faig jo. La deixem coure de l'altra costat i ja està llesta.
Que us aprofiti!
















diumenge, 15 de gener del 2012

Carxofes amb mandonguilles acompanyades de carxofes arrebossades

Comença l'any i ja toca publicar el primer repte de l'any, "La recepta del 15", que aquest mes està dedicat a les Carxofes, ummmmmmmmm que bones!!!!!!!!!!!!



M'agraden de totes les maneres possibles, bullides, guisades, a la brasa, arrebossades.... i ara espero aprendre'n de moltes formes més que trobarem en el recopilatori que farem amb el repte del 15.


He preparat uns Mandonguilles amb carxofes amb un acompanyament de carxofes arrebossades, no és gaire lleuger per començar l'any però és molt bo.

INGREDIENTS

Carn picada de porc per les mandonguilles
Pa ratllat
1 ou
All i julivert
Caba
Tomàquet triturat
Conyac
Carxofes


PROCEDIMENT

Preparem les mandonguilles barrejant la carn picada, l'ou, l'all i julivert i el pa ratllat.
Fem les boles i les fregim a la fregidora i les reservem sobre paper absorvent.

Després fem un sofregit amb la ceba picada fina i el tomàquet, després hi posem les mandonguilles i hi afegim un raig de conyac. Deixem evaporar i afegim una mica d'aigua remenem i reservem.

Agafem les carxofes, les netegem i les bullim 10 minuts amb aigua i sal. Les posem sobre paper absorvent i després les fregim a la fregidora perquè quedin més gustoses.




Una vegada reposades sobre paper les posem a la cassola amb les mandonguilles per agafar tots els gustos i ja està llest.




Per fer les carxofes arrebossades:

Fem una tempura amb farina i aigua freda. Ho remenem bé i hi posem una mica de sal.
Tallem les carxofes després de netejar-les i les passem per la tempura i les fregim a la fregidora fins que siguin rosses.
Són una tentació, què bones;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


dimecres, 11 de gener del 2012

Muffins de xocolata blanca


Aquests Muffins els he tret del blog de  BlauKitchen que és fantàstic. Són molt bons però contundents.










Ingredients
  • 375 gr de farina de força
  • 16 gr de llevat químic Royal
  • 125 gr de sucre
  • 200 gr de xocolata blanca trossejada
  • 2 ous a temperatura ambient
  • 375 ml de llet
  • 160 gr de mantega

Procediment:

Tamitzem la farina amb el llevat en un bol. Hi afegim el sucre, la llet, els ous batuts, la mantega fosa i la xocolata desfeta prèviament al microones amb una cullerada d'aigua perquè es desfaci.
Ho triturem tot amb la batedora i omplim una mànega pastissera que ens servirà per omplir els motlles de Muffins que he utilitzat.
Perquè s'aguantin bé , he posat els mottles de muffins dins de motlles metàl.lics de flams. Els he omplert fins a la meitat i els he posat al forn prèviament escalfat a 200ºC.
Es couen els muffins uns 20-30 minuts fins que quedin rossets.
Quan els treiem els posem sobre una reixeta perquè es refredin i ja estan apunt de menjar.

Bon berenar!!!!!!!!!


Aquests els he fet amb xocolata blanca però ara tinc pendent de fer-los amb totes aquestes altres xocolates que he trobat en un supermercat de França.









divendres, 6 de gener del 2012

Pa de motlle multicereals

Una altra entrada de pa. No és que aquestes vacances hagi fet totes aquestes receptes sinó que ja les havia fet i ara he tingut el temps per anar-les publicant.


Aquest pa de motlle és una altra alternativa per esmorzar. Ja veieu que ja no em cal comprar pa per esmorzar.
És una recepta molt senzilla, he fet variacions de diferents blogs com sempre. L'important és que he trobat aquesta farina de la marca Francine que trobo a França i que ja té la preparació de diferents farines.

INGREDIENTS

500g farina multicereals
275g aigua freda
1 cullaradeta i mitja de cafè de sal
1 paquet de llevat de forner sec
2 cullerades de mel


PROCEDIMENT

Per fer l'amassat jo utilitzo la panificadora Moulinex en el programa 11. Però si no en teniu es pot fer a ma tranquil.lament.
Es posen tots els ingredients a la cubeta i es conecta el programa 11 fins que acabi, dura una hora i mitja.
Després poso la massa sobre el marbre amb una mica d'oli , la desgasifico, li faig uns plecs i li dono la forma com un cilindre i la poso en el motlle que ha d'anar al forn amb una mica d'oli. Ho deixo reposar una altra vegada 30 minuts a 1 hora i llavors ho pinto amb una mica de llet i hi poso llavors de sèsam per sobre i el poso al forn pre-escalfat a 200ºC durant uns 30-40 minuts fins que queda rosset per sobre.
El desmotllem i el deixem reposar sobre una reixeta. Després ja es pot menjar. Quan està fred jo el tallo a llesques i les congelo, així cada dia trec les que necessito i estan boníssimes.





dimecres, 4 de gener del 2012

ENGLISH MUFFIN ( MUFFINS ANGLESOS)

Aquests dies que tinc temps tenia ganes de provar diferents pans per esmorzar. Rebuscant per la blogosfera de cuina vaig trobar aquesta recepta de "English Muffins" del blog de cuina de  Begoña de "Las Recetas de Marichu y la mias" que a la vegada ella havia tret de Jo, de"Mis recetas bordadas"
Després d'explicar-vos tot el recorregut  de la recepta  us  l'explico.


INGREDIENTS

300ml d'aigua tèvia
1 culleradeta de llevat sec
450g de farina de força
1 culleradeta de sal
25g de mantega
oli de girasol
25g de sèmola

PROCEDIMENT

Agafem l'aigua tèvia i hi desfem el llevat. En un bol o si vol en una màquina d'amassar, hi poseu la farina, la sal , la mantega fosa i l'aigua amb el llevat desfet.
Ho amassem durant uns 10 minuts i després ho treiem i en fem una bola sobre el marbre amb una mica d'oli.
Posem la bola dins un bol amb una mica d'oli i el tapem durant una hora amb un drap.
Passat el temps posem una safata gran amb un drap de cuina a sobre o paper sulfuritzat i hi posem la meitat de la sèmola escampada.
Agafem la massa i anem fent boles petites, en surten unes 10-12. Les posem sobre el paper deixant una distància entre elles i les aplanem una mica per sobre. Les tornem a tapar durant uns 20 minuts.


Agafem una paella gran i l'untem amb un pinzell amb una mica d'oli de girasol. Quan està calenta hi anem posant els muffins i baixem el foc mig-fort. Depenent del tamany de la paella en posem 3-4 cada vegada i els deixem uns 10 minuts i després els girem i 3-4 minuts més.





Els treiem i els posem en una safata i els tapem amb un drap per mantenir-se calents.



Si volem com diuen totes, jo ho he fet, els he tallat per la meitat i els he congelat per tenir-los cada día per esmorzar.
Recomanen que els torren per la cara de dins i els podem farcir del que volguem. A mi m'agraden molt amb tomàquet ,oli i pernil. S'ha de variar per esmorzar, és una bona proposta.