dilluns, 23 de juliol del 2012

Magdalenes del Xavier Barriga

Estan de moda els cupcakes, muffins... i les nostres magdalenes? Són les típiques magdalenes, èxit segur i boníssimes. Van bé per esmorzar, berenar i a qualsevol hora. Aquestes estan garantides perquè és una recepta del Xavier Barriga.



Acompanyades de xocolata, formatge, melmelada o sense res.


 INGREDIENTS

 3 ous 
175g de sucre 
60g de llet 
190g d'oli de girasol 
210g de farina 
10g d'impulsor químic 
Un pessic de sal, canyella i la pell de llimona ratllada 





 PROCEDIMENT 

 Batem els ous juntament amb el sucre. Després hi afegim la llet i anem batent. Ho anem batent amb les varilles elèctriques i hi tirem l'oli. Mentre preparem la farina i l'impulsor i ho afegim al preparat anterior. Anem batent i hi tirem el polsim de canyella i la pell de llimona ratllada. Ho deixem reposar mínim una hora a la nevera. Després escalfem el forn a 200C i hi posem les càpsules de les magdalenes que hem omplert utilitzant la cullera de gelats. Ho deixem coure uns 10-15 minuts i ja estan. Les deixem refredar sobre una reixeta i ja es poden menjar.








ÉS LA MAGDALENA DEFINITIVA







dimarts, 17 de juliol del 2012

Nova cuina

A finals d'hivern vem començar a pensar en reformar la cuina. Al principi havia de ser poca cosa i al final tota nova, bé quasi tota. De moment conservem el banc raconer i la taula.... el pressupost no dóna per tant.


De fet ja li tocava, tenia 23 anys i havia servit molt. Tenia ganes de canviar i de fer-la totalment diferent. L'únic que havíem de respectar per estalviar-nos paleta era els llocs d'entrada de l'aigua, la pica i de l'encimera. Ha quedat molt més gran perquè hi tenia una barbacoa, que no la feiem servir i ocupava molt lloc. En el seu lloc ara hi ha la nevera. De llar de foc en tenim una altra al menjador i és la que fem servir, sinó no l'hauríem tret.
Buscant, buscant i parlant finalment hem vaig decidir per un fuster de Caldes, l' Eduard de Kuchentime. Les cuines són alemanes i en principi ens donen molta garantia. No us explico el que em va costar de triar el model, el color.....Després triar l'encimera, si granit o silestone..... Després els electrodomèstics.... i finalment el pintor....un altre dilema perquè m'ha costat decidir molt el color. Moltes gràcies a totes amb les que parlat i tots els vostres consells. Sílvia, al final t'he fet cas i he optat per un color verd clar, queda molt bé perquè la resta de la casa domina els tons marrons amb bastanta fusta.
Els electrodomèstics, he optat pels consells de l' Eva de Ma petite boulangerie i he triat l'extractor i encimera de la marca TEKA, l'Encimera de cristalgas , i Extractor DVL 90 Cristal.

El microones i el forn tots dos són Balay . La pica i l'aixeta extraïble són de Blanco.  Espero que tot duri molt temps, però ja em diuen que no serà 23 anys com els seus predecessors.
Aquí us deixo les fotos, penseu que encara s'ha d'acabar d'omplir amb tots els accessoris que han d'anar per la paret, però ho faré de mica en mica, a mesura que trobi el que m'agrada.










Ara, ja puc tornar a cuinar. 
BONES VACANCES









diumenge, 15 de juliol del 2012

Melmelada de cireres amb mató

Aquest mes estic una mica , o del tot desaparescuda. Tinc un motiu molt important  i és que tindré una cuina nova. Finalment s'han acabat les reformes, decidir, buidar i montar una cuina nova, amb tots els dubtes possibles, gas, inducció? Granet o silestone? Extractor decoratiu o el que he posat que no sé com es diu, però ja està . La comencen a montar, després vindran els marbristes i finalment el pintor. Ja posaré fotos de com ha quedat .
Anem a la recepta del mes de juliol de la La recepta del 15 que el Xavi, la Sandra i la Marina ens proposen que parlem de les cireres.





Amb aquesta recepta compenso l'últim repte de Memòries d'una cuinera del mes de juny que ens proposaven de fer Mel i Mató i que degut a totes les obres no hi vaig poder participar. Així que ara amb aquesta recepta ajunto els 2 reptes.

INGREDIENTS

MATÓ

Llet fresca de vaca
Suc d'una llimona

MELMELADA DE CIRERES

1,5 Kg de cireres
750g sucre
Suc d'una llimona i mitja


PROCEDIMENT

Per fer el mató:

agafem la llet fresca i la posem al foc. Quan estigui a punt de bullir, baixem el foc i hi tirem el suc de la llimona. anem remenant i veurem que es talla, s'està formant el mató. Ho deixem refredar i després ho filtrem amb un colador amb un drap de fil perquè deixi anar tot el sèrum.

Per fer la melmelada de cireres:

Netegem les cireres, treiem la cua i finalment els pinyols. Les posem en una olla, la que anirà al foc, amb el sucre i el suc de les llimones. Ho remenem i ho deixem fins a l'endemà.
Al cap de 24 hores ho posem al foc , lent i anem remenant fins espesseixi. després ho passem pel colador xinès i ho tornem a posar al foc una estona més fins tenir la consistència desitjada.
Omplim els pots de vidre ja esterilitzats, els tapem i els posem en una olla ben coberts d'aigua durant 20 minuts i ja els tenim a punt per guardar.

Per ser la primera vegada que he fet mató i melmelada ha quedat prou bo.





dissabte, 14 de juliol del 2012

Gelat de "Cheescake"

És el meu primer gelat i ha sortit més que bo. La recepta l'he treta de Whole Kitchen.


INGREDIENTS

200g de llet
280g nata líquida
1 cullerada de sopa d'extracte de vainilla
250g Mascarpone
3 iemes d'ou
125g sucre
Galetes




PROCEDIMENT


En un cassó posem a escalfar sense que bulli  la llet, la nata i la vainilla. Ho deixem refredar.
En un altre bol hi barregem les iemes d'ou, el sucre i el formatge. Quan estigui ben barrejat ho tirem sobre l'altre preparat, remenem molt bé i ho tornem a posar al foc fins que vagi agafant una consistència més espessa sense que bulli.

Després ho guardem quan estigui fred a la nevera com a mínim un parell d'hores i després ho posem a la geladora el temps que indiqui el fabricant.
Jo li he deixat 40 minuts.
Després  hi he afegit les galetes triturades i si es vol una mica de melmelada de maduixes i en un tupper i al congelador fins que es vulgui menjar.

Ha quedat boníssim







dimarts, 10 de juliol del 2012

Sucre invertit


Fins fa ben poc temps, no havia sentir parlar del sucre invertir. Vaig començar a veure receptes de gelats i molts portaven aquest sucre. Vaig buscar i al blog de Cocinando entre olivos estava explicat de manera fantàstica, així que l'he fet tal qual.




El sucre que és la sacarosa, està format per 2 sucre senzills que són la glucosa i la fructosa. Quan es disolt en aigua i es trenca la molècula de sacarosa llavors es diu Sucre invertit.

L'avantatge d'aquest sucre invertit és bàsicament  que té més poder edulcorant pertant amb menys quantitat  aconseguim el mateix poder edulcorant que el sucre. A més a més té més solubilitat i impedeix que cristal.litzin els sucres i més poder higroscòpic.  
A la pràctica per què ens serveix, doncs que utilitzarem menys quantitat de sucre, va bé pels gelats perquè dóna una textura més suau i cremosa i al congelar no cristal.litzarà. A les masses fermentades ajuda a accelerar la fermentació i queden més esponjoses i aguanten més. Substitueix el 30% del sucre blanc en gelats i en coques i madalenes un 20%. En masses fermentades el 50-70%.
Ara explico com es fa.


INGREDIENTS


350g sucre
1 unitat de gasificant per reposteria (Hacendado) els 2 sobres.
150g aigua


PROCEDIMENT




Posem l'aigua en un pot al foc i quan arribi a 50ºC hi tirem el sucre. Ho deixem una estona remenant i hi tirem el sobre blanc que és  Àcid Màlic i Àcid Tartàric. Ho retirem del foc i esperem que baixi la temperatura uns 10 minuts   i llavors hi tirem el sobre lila que és Bicarbonat Sòdic, fa una mica d'efervescència.
Ho deixem refredar del tot i ho posem en pots de vidre. S'ha de guardar a la nevera i aguanta mesos.