divendres, 30 de novembre del 2012

Pèsols amb pernil

Avui és el dia en què tots hem de col.laborar pel  Gran Recapte del Banc d'Aliments. Aquest any pretenen recollir sobretot llegums seques, oli, llet i llaunes de conserves de peix.













La meva aportació per les receptes dels blogs serà uns Pèsols amb pernil.




INGREDIENTS


Pèsols congelats (1Kg)
50g de pernil salat
1 ceba
Tomàquet triturat


PROCEDIMENT



Agafem els pèsols congelats amb la mateixa bossa, la punxem amb un ganivet i la posem al microones a la màxima potència durant el temps que indiqui el paquet, normalment uns 10 minuts.
Mentrestant en una cassola hi sofregim la ceba tallada ben petita i quan ja estigui rossa hi posem el pernil i una mica de tomàquet.
Quan els pèsols ja estan cuits els incorporem a  la cassola. Ho remenem tot una mica i hi afegim una mica d'aigua i sal, que faci la xup xup uns 5 minuts i llestos.









dimarts, 27 de novembre del 2012

Magdalenes a l'oli d'oliva

Les  magdalenes  són bones per esmorzar, berenar, entre hores, de postre..... Poden ser dolces i salades, i cadascuna d'elles té tantes variants com cuiners i cuineres diferents hi hagi. Però el que està molt clar és que totes elles són molt bones.






Aquest mes les noies de  Memòries d'una cuinera ens han proposat de fer Magdalenes. Tinc moltes ganes de veure'n el recull que en faran perquè tindrem receptes per cada dia de la setmana. Quin perill, ja podem anar comprant motlles per poder-los omplir. I parlant de motlles, no creieu que cada vegada són més bonics? 


He fet unes magdalenes salades, molt semblant a les típiques que faig normalment però l'oli d'oliva li dóna un gust molt bo, molt d'abans.

Magdalenes a l'oli d'oliva

INGREDIENTS

4 ous
225g de farina
225g de sucre
160g d'oli d'oliva suau (0,4º)
1 sobre d'impulsor químic (Royal)
Pell de mitja llimona ratllada




PROCEDIMENT

Separem els rovells de les clares. Muntem les clares a punt de neu.
Barregem i blanquegem els rovells amb el sucre amb una batidora de varilles. Després hi afegim  l'oli i la farina i l'impulsor tot ben tamitzat. Barregem amb una espàtula i hi afegi la pell de la llimona ratllada.
Finalment hi posem les clares amb compte de no barrejar-ho massa.
Ho deixem reposar a la nevera un parell d'hores.
Escalfem el forn a 180ºC i hi posem les magdalenes dins el motlle omplint fins a 2/3 parts.
Al cap de 10-15 minuts ja estan rosses i cuites. S'hi pot posar abans d'anar al forn una mica de sucre sobre de cadascuna perquè hi quedi el toc cruixent del sucre.









dijous, 22 de novembre del 2012

Tiramisú

Postre italià per excel.lència. Segur que hi ha tantes receptes com cuiners/eres diferents hi hagi. N´hi en format pastís i en format copa.




Jo prefereixo en format copa, queda més cremós i no tan compacte com els que he menjat que més aviat sembla un pastís de Tiramisú.
És ràpid i fàcil de fer .


INGREDIENTS

150g cafè expresso
Rom o qualsevol altre licor, Amaretto...
2 cullerades soperes de sucre
3 ous
80g sucre
250g mascarpone
Cacau per decorar
Melindros


PROCEDIMENT


Preparem el cafè i el barregem amb les 2 cullerades de sucre i el raig del rom. Banyem els melindros en aquesta preparació i els escorrem una mica i els posem a la base de la copa o motlle que utilitzem.
Barregem les iemes dels ous amb el sucre fins que quedi blanquinós i a part muntem les clares a punt de neu.
Afegim el formatge a les iemes i ho barregem i després hi incorporem les clares. Ja tenim la segona massa feta
Posem aquesta preparació sobre els melindros empapats i ho posem  a la nevera fins el moment de servir-ho que hi empolsimarem per sobre una mica de cacau.







dijous, 15 de novembre del 2012

Conill amb llenegues blanques

Nou repte de  La recepta del 15, aquest mes toca cuinar bolets.
Amb l'estiu que ens ha fet semblava que aquest any tampoc tindríem bolets, però a partir del setembre i sobretot  a l'octubre la cosa s'ha animat i finalment han sortit els esperats bolets. M'agrada anar-ne'n a buscar i menjar-los, pertant ho gaudeixo per dues bandes.





Al mes d'agost ja en comencem a collir si l'any és bo, per La Cerdanya, però amb la sequera d'aquest estiu no calia ni provar-ho. Pel setembre vem començar a trobar rovellons, ceps i fins i tot llenegues blanques.
Pels voltants de Caldes de Montbui, ahir vem trobar carlets que també són molt bons ben guisadets.
De tots ells , em quedo amb les llenegues. És un bolet molt fi i molt gustós, que més volem. Les faig normalment amb conill i el gust d'un potencia al de l'altre per això no vaig ni dubtar-ho a l'hora de triar una recepta.

Conill amb llenegues blanques

INGREDIENTS

1 Conill
1 ceba
3 grans d'all
Tomàquet triturat
Conyac
Llenegues
Aigua

PROCEDIMENT

Trossegem el conill a troços i els fregim dins la cassola. Després hi afegim la ceba tallada en juliana i els grans d'all.
Quan tot està ben rossejat i tirem el tomàquet triturat fins que redueixi una mica. Un raig de conyac i esperem que s'evapori l'alcohol.

A part hem rentat les llenegues i les passem per la paella. Afegim una mica de sal i quan ja estan cuites les afegim a la cassola del conill.
Ho deixem uns minuts i ja estarà. Quanta més estona estigui tot junt més bo serà, pertant ideal per fer el dia abans que encara estarà més bo.



dimecres, 7 de novembre del 2012

AIG'2012

Ja ha arribat el regal de la meva amiga invisible. Quina il.lusió. Fa dies que quan arribo a casa després de treballar penso.....haurà arribat ja el regal?



Doncs si ja el tinc aquí i ha vingut des de Galícia. Me l'ha enviat la Mª José del blog Laurel y Canela que no coneixia i que a partir d'ara seguiré amb moltes ganes. De moment pel que he vist té coses boníssimes.

Anem al regal i ha estat super bé. Aquí teniu les fotos totes detallades amb el pot per guardar qualsevol aliment, la bossa per refredar ampolles, la maquineta per fer escuma a la llet i finalment una super caixa plena de pastes de te que quasi no he pogut fer les fotos perquè a casa meva tots les havien de provar. Semblavem tots nens petits.





Moltes gràcies Mª José per tot i jo també disfruto molt a la cuina, crec que cada vegada m'agrada més.
Moltes gràcies també a la Joana de Mis recetas bordadas per organitzar-ho tot.

Muchas gracias Mª José