dilluns, 11 de febrer del 2013

Flam de mascarpone




Barrejar el flam amb el mascarpone és una combinació que a casa segur que funciona perquè ens agrada molt tan els flams com la combinació del mascarpone en un pastís de formatge. He tret la recepta de Cuisine4you,  però al final he hagut de fer alguna variació perquè o no ho he fet prou bé o al utilitzar un motlle gran en lloc de motlles individuals el flam no hi havia manera que em quedés quallat i ho he hagut de coure al forn. El resultat final ha estat boníssim per tant la propera vegada no sé què faré si coure'l al forn o no.

Us poso els ingredients i passos igual que ho té en el blog i després explicaré que he fet.



INGREDIENTS

500ml de nata
500ml de llet
250g mascarpone
4 cullerades de sucre
1 sobre de quallada
Sucre pel caramel


PROCEDIMENT

Posem el sucre en una paella per fer el caramel i el posem al fons del motlle.
A la cassola o en un caçó hi posem la nata, la llet i el sucre. Quan comenci a bullir hi posem el mascarpone i el sobre de quallada. Anem remenant en el foc durant uns minuts.
Després ja ho podem posar en el motlle i el posem a la nevera 12 hores com a mínim.

Al cap de 12 hores el meu flam encara estava ben líquid així que que vaig fer: vaiga agafar la meitat de la preparació i ho vaig tornar a posar al foc i hi vaig afegir un altre sobre de quallada, ben remenat i llavors tot barrejat amb la preparació inicial. 4 hores més a la nevera però tampoc quedava quallat, solució, abans de llençar-ho el poso al forn al bany maria durant uns 30 minuts i finalment sembla que qualli. El deixo refredar, nevera i quan l'hem desmotllat i provat.........senzillament deliciós, podria dir que he reinventat la recepta.









2 comentaris:

  1. A casa som fans de tots els tipus de formatge, i del flam, així que, aquesta proposta, els entusiasmarà. Nosaltres fem flam de mató, però aquesta variant, em sembla genial!!!

    ResponElimina
  2. Que bo, Rosa Maria! Si tinc temps el faré avui mateix... m'encanta la idea del mascarpone. Petons

    ResponElimina