dimecres, 12 de juny del 2013

Pa Barbari



Un nou repte pel #Comando Panarra. En Daniel Jordá ens ha proposat fer aquest pa Barbari. És un pa pla, o barbari nan-e, típic de l'Iran.


Hem aprofitat que tota la setmana hem estat alimentant una massa mare dirigida per ell. En un altre post ja posaré tots els passos de com fer la MM.

Passats 5 dies de la massa mare hem hagut de fer un Levain amb ella per després fer el pa durant el cap de setmana.
El resultat ha estat increïble, és un pa molt tou, suau, flonjo que em recorda la Focaccia. Aquest pa el pots farcit per dins amb molts farcits diferents o senzillament tallar-lo a llesques . És bo de totes les maneres
Aprofitant l'origen d'aquest pa hi vaig posar un farcit recomanat per la  Presidenta del Comando, la Monica Maestro de Pablos, que bàsicament era una petxuga de pollastre amb moltes espècies, ben adobada.






INGREDIENTS




Pa Barbari




500g de farina de força

350g aigua
10 g sal
La meitat del levain
5g de llevat fresc

Levain

10 g de MM
100g de farina
100g aigua
( ho barregem tot i ho guardem tapat a la nevera fins el dia de fer el pa)

PROCEDIMENT

Ho barregem tot junt, ben amassat i ho deixem reposar fins que dobli el volum.(1hora o hora i mitja, depenent de la temperatura)
Despré ho dividim amb diferents peces, jo en vaig fer dues i fem unes barres llargues (25-30cm) i les deixem reposar 15 minuts.
Aixafem les barres, les aplanem i ho deixem fermentar 30/40 minuts.
Escalfem el forn a 230 graus i abans d'entrar-les marquem amb els dits unes línees rectes per tot el llarg del pa. Hi posem oli d'oliva per sobre. Aquesta és la forma característica d'aquest pa.
El coem uns 10-15 minuts i quan el treiem el tornem a pintar amb oli.

És boníssim. Un altre repte panarra superat. Gràcies Daniel Jordà i al Comando Panarra.




4 comentaris:

  1. Aquest teu Barbari fa una pinta!!! És una passada de pa!!! A casa ja s'ha convertit en un habitual i, igual que la Sant Miguel, allà on el portem: triomfa!!! :)

    ResponElimina
  2. Aquest pa fa un goig bestial! Com el pa fet a casa no hi ha res!

    ResponElimina
  3. Fa poquet vaig entrar al #comandopanarra però la veritat és que no puc seguir-lo tant com m'agradaria i ni vaig assabentar-me d'això de la massa mare, llàstima! espero doncs el teu post sobre aquest tema ;)
    Aquests barbari t'han quedat fantàstics!!

    ResponElimina
  4. Fa molt bona pinta, Rosa Maria! I per dins sembla una xapata! Això deu ser perquè porta molta aigua, no? És l'aigua que fa els forats, això tenia entès! Petons

    ResponElimina