dimarts, 3 de setembre del 2013

Magdalenes de poble




Les vacances ja s'han acabat i de mica en mica anem tornant a la normalitat. En realitat la meva cuina no tanca mai per vacances, tant si estic a casa com si estem a Cereja, anem cuinant, és una de les coses que no me'n puc estar però si que és veritat que el ritme és diferent , més "festiu".

Triar la primera recepta de la temporada no ha estat difícil ja que per casualitat ahir vaig decidir provar una nova recepta de Magdalenes i ha estat un èxit impressionant. Me'n van sortir moltes i vaig pensar: "congelen unes quantes i així no s'assecaran i ja les tindré per un altre dia", no va servir de res perquè avui ja les havia tret totes una altra vegada perquè ja s'havien acabat.
No és que sigui una recepta gaire diferent de la resta, més o menys totes són semblants, però no sé si és la proporció dels ingredients que els hi dóna un gust molt autèntic, de poble, com les d'abans, per això les he batejat com Magdalenes de poble.
La recepta la vaig trobar per casualitat en una web de "Gastronomía de los pueblecitos" i al blog de José Manuel Martín, "Descubriendo la cocina" i no sé ben bé com hi vaig anar a parar.




INGREDIENTS

3 ous
250g d'oli de girasol
250g llet sencera
250g sucre
315g farina
1 sobre de gassificant de "El Hacendado", els 2 sobrets
0,5 sobre d'impulsor químic ( Royal)
1/2 llimona ratllada




PROCEDIMENT


Barregem els ous i el sucre amb una batidora, després hi afegim l'oli i la llet. Hi incorporem la farina junt amb l'impulsor i els sobres de gassificant i la pell de llimona ratllada.
Ho batem bé amb la batidora i ja podrem omplir les càpsules de les magdalenes.
El forn ja el tenim calent a 180ºC i amb 10-15 minuts ja estan cuites. Abans de posar al forn els hi vaig posar una mica de sucre per sobre. 
Les treiem i deixem reposar sobre una reixeta
Molt bones, de veritat




5 comentaris:

  1. Fantàstic, Rosa Maria. No m'estranya que no poguessis guardar-les congelades... si segur que passen sense gana! Benvinguda a l'activitat sense vacances! Petons

    ResponElimina
  2. Fan una pinta deliciosa aquestes magdalenes! Jo de vegades trobo a faltar el gust de les autèntiques. Ara quan comença el curs n'acostumo a fer els diumenges pels esmorzars de la setmana (més ben dit només arriben a dilluns jeje), em passa com a tu, de seguida s'acaben...
    Les provarem de fer! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'acaben perquè són boníssimes segur. Prova aquesta nova recepta a veure què et smbla

      Elimina
  3. Quina bona pinta fan estes magdalenes, casolanes, casolanes! Marta

    ResponElimina