dijous, 26 de setembre de 2013

Mousse de pèsols i carbassó



Comença un nou curs i per mi toca tornar a pensar diferents menjars per poder posar en carmanyoles. El Francesc estarà tot el dia fora, entre classes i pràctiques i només té temps de dinar amb carmanyola. 
Les noies de Memòries d'una cuinera, amb el nou repte d'aquest mes m'ho han posat "de perles", perquè hem de pensar i fer qualsevol menjar apte per una carmanyola. Així que a part de pensar-ne un de nou per mi i poder enviar a final de més en tindré de tots colors per poder variar els menús.
Moltes gràcies per endavant.



He decidit fer una mousse, que tant és bona freda com calenta. Crec que pot servir com a plat únic acompanyat de fruita de postres o com a primer acompanyat de : croquetes, petxuga arrebossada, llom, peix......


INGREDIENTS

200g pèsols
1 carbassó
1 ceba
50g de pernil salat
8 ous
200ml de nata líquida


PROCEDIMENT


Fem coure els pèsols amb aigua bullint durant uns 10 minuts.( els meus encara eren de collita pròpia de la passada primavera i que tenia congelats)
Tallem a trocets petits el carbassó i la ceba i ho sofregim amb una mica d'oli. Hi afegim el pernil salt tallat per donar-li gust i una mica de color.
Escorrem els pèsols i ho afegim al sofregit, li donem unes voltes.
En un bol hi posem els ous amb sal i els remenem. Afegim al nata líquida i tota la massa anterior.
Ja tenim el forn calent a 180ºC i ho posem tot en un motlle per poder anar al forn.
Amb 15 minuts ja està llest.




El deixem refredar i ja el podem tombar damunt d'un plat. Apunt de menjar o de posar-ne un bon tros a la carmanyola per demà dinar.
Que vagi de gust


















12 comentaris:

  1. Aquesta mousse de carmanyola ha de ser una delicatessen!

    ResponElimina
  2. Rosa M. genial!!! Quan he vist la foto petita al meu blog he pensat: "truita! És clar!! Molt bona idea doncs és ideal per la carmanyola" però al entrar al post i llegir la recepta... SORPRESA!!! I el mousse fa una pinta... ummmm! Em sembla que ho hauré de cuinar un dia! :)
    Una abraçada guapa!!

    ResponElimina
  3. A mi també em sembla una bona idea com a plat únic. La presentació és molt maca i ha d'estar molt bo.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. Jo l'he cuit directament al forn, però crec que per ser puristes totes les mousse o derivats tipus flams s'haurien de coure al bany maria

      Elimina
  5. Fa temps vaig provar una recepta semblant i ens va encantar! Però no ho he tornat a fer... així que si et sembla agafaré la teva recepta i la provaré de fer algun dia d'aquests ;)

    Petons!

    ResponElimina
  6. Me matas, qué espectacular y qué rica debe estar¡¡¡

    ResponElimina
  7. Una recepta molt complerta per portar a la carmanyola! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  8. Es perfecte! Freda , calenta es boníssima i plena de nutrients!! Una meravella. Un petó

    ResponElimina
  9. Maco, net i nutritiu!!! Un plat molt bó i segur que li haurà encantat al teu fill!!! Fantàstic!

    ResponElimina
  10. Un mousse de pèsols perfecta, les fotos estan molt ven fetes i molt ben explicat.

    ResponElimina
  11. tens un bloc molt interessant, ens anirem "veient" per aquí.

    ResponElimina