dimecres, 16 d’octubre de 2013

Pa de canyella i mel




Avui 16 d'octubre es celebra el Dia Mundial del pa


http://www.kochtopf.me/announcing-world-bread-day-2013-8th-edition











El pa d'avui, és un pa dolç que va molt bé per esmorzar o berenar. És un dels primers pans que vaig fer del fantàstic llibre del Daniel Jordá, " Panes creativos".


INGREDIENTS


500 g de farina de força
75g mel
100g mantega
12g sal
150g llet
100g aigua
30g llevat
7-10g canyella pols


PROCEDIMENT

En un bol gran hi posem tots els ingredients excepte la mantega. Ho anem barrejant amb una ma. Anem parant i deixem reposar la massa uns minuts i tornem a barrejar, d'aquesta manera amassem sense problema.
Quan ja la massa es vegi uniforme hi incorporem la mantega a temperatura ambient i ho tornem a treballar, al principi costa i sembla que no hi hagi manera però amb paciència l'anem incorporant.
Ho deixem tapat amb un drap uns 45 minuts.
Després ja podem separar la massa en diferents porcions depenent de com el volguem, jo en vaig fer un de rodó i un més petit dins d'un motlle.
Deixem que doblin el volum i llavors els pintem amb ou batut i els coem al forn ja calent a 180ºC durant uns 18 minuts o fins que estiguin daurats.
Els deixem refredar sobre una reixeta i a disfrutar.





11 comentaris:

  1. Nena...m'encanta la recepta!!! El que passa que em fa mooolta mandra fer pans....jajajajajajjaa
    A...i el motlle?? M'encantaaaaa!!
    Petons preciosa!

    ResponElimina
  2. òndia, Rosa Maria, t'ha quedat guapíssim, sembla molt bo, amb la canyella!

    ResponElimina
  3. Ostres, jo me n'he assabentat avui, de casualitat, que ahir va ser el dia internacional del pa!!! Però la casualitat és que ahir vaig fer pa!!! Aquest teu dolç té pinta de deliciós!!! L'hauré de provar de fer!

    ResponElimina
  4. sembla un pa molt esponjós! ideal pels més petits de la casa -i els grans!!!-,petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ideal per petits i grans. Molt bo per berenar ben acompanyat d'un cafè, te o xocolata. A veure si comença a refrescar

      Elimina
  5. Que rica una rebanadita de éste pan para el desayuno...tiene que estar buenísimo...

    Un saludo!

    ResponElimina
  6. Canela y miel...suena tan apetecible, que no voy a tardar mucho en probarlo.
    Gracias por compartirlo.
    Un saludo.

    ResponElimina
  7. Està bonissim Rosa M!! També és un dels meus preferits tot i que... dels pans d'en Daniel és difícil quedar-se amb un, oi? ;)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Es que totes les receptes del Jordà son un èxit!! Aquest pa el faig molt sovint , ens encanta!! T'ha quedat preciòs. Un petó

    ResponElimina