dijous, 31 d’octubre del 2013

Panellets de la Carme Ruscalleda



Per la castanyada toca fer panellets com cada any. Aquesta vegada per variar he seguit la recepta de la Carme Ruscalleda i tot i que encara no els he provat tenen molt bona pinta.
Ja sabeu que per menjar els panellets hem de tenir apunt un bon vi bo per fer-los passar.



INGREDIENTS

Per fer la massa:

500g d'ametlla en pols
350g de sucre
150g d'aigua
1 clara d'ou

Per fer les diferents varietats:

200g de pinyons
200g de coco ratllat
cacau en pols
Pell de llimona ratllada
Pasta de llimona de Sosa
Candy Melts per decorar
Pasta de codony de gust de maduixa
4 rovells d'ou per pintar

PROCEDIMENTS


En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir una textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena contínuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (jo l'he deixat tota la nit)
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulguem preparar.

- Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb una barreja dels pinyons amb rovell d'ou. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn . 
S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre.

- Per als de llimona 
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja la ratlladura de llimona i una cullerada de pasta de llimona. Es formen petites boles i s'arrebossen amb sucre. Es col·loquen al damunt d'una safata i llavors fem un petit forat al mig. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Després hi posem els candy melts fosos al centre on hi ha el forat.

- Per als de xocolata:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). 

- Per als de coco:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat. Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts).

- Per als d'ametlla crocant

S'agafa una altra porció i li donem una forma arrodonida i fem el mateix que amb els de pinyons però hi posem l'ametlla crocant juntament amb l'ou. S'enfornen a 200ºC uns 5 minuts.

-Els de pasta de codony de gustos

Agafem més massa i l'aplanem i al mig hi posem la pasta de codony i ho tornem a tancar. Després anem tallant petits cercles del cilindre farcit i al forn a 200ºC 5 minuts



BONA CASTANYADA!!!!! 









6 comentaris:

  1. Quin assortit de panellets més maco i bo!! Encara en tinc de fer alguns, així que a veure si en provo alguna d'aquestes classes, com els de llimona, els de xocolata... fan tots una pinta estupenda!!

    Molts petons i bona Castanyada!

    ResponElimina
  2. Aquí n´hi ha per escollir tota la nit, un assortiment fantàstic. Bona castanyada maca!

    ResponElimina
  3. Rosa Maria, quin goig que fan aquests panellets molt i molt be.

    ResponElimina
  4. Quina maravella de panera de panallets!! I quina pinta!!! Un petó

    ResponElimina