dijous, 7 de novembre de 2013

Borratxos de crema cremada




De la pastisseria, m'agraden moltes coses, i reconec que em dominen més els gustos de crema i els dels pastissos de formatge i poma. El braç de gitano de crema pertant és un gran encert i ja l'he fet vàries vegades amb diferents farciments.
Aquest postre d'avui és una versió d'aquest braç de gitano, és boníssim. L'he tret del fantàstic blog del Ramon, Què hi ha de postres. No deixeu de passar-hi i veureu quins postres fa.




INGREDIENTS

Pel pa de pessic

4 rovells
1 ou
4 clares
50 g+50 g de sucre.
50 g de farina.
50 g de Maizena.
1/2 pell de llimona ratllada.

Per la crema pastissera:

500g de llet
80 g de sucre
6 rovells de ou 
40 g de Maizena 

Per la crema de cremar:

100 g de llet
150 g de sucre
2 ous
20 g de maizena

Rom, conyac...

PROCEDIMENT

Pe fer el braç, en un bol hi posem els rovells, l'ou i 50g de sucre. Ho batem molt bé perquè augmenti molt de volum.
Les clares també les muntem a punt de neu i hi afegim l'altra meitat del sucre.

En el bol dels rovells hi afegim en varies vegades la farina tamitzada i la maizena. Amb molt de compte i baix cap amunt. Després ja hi podem incorporar les clares.
Ho posem tot en una mànega pastissera i ho repatim sobre la placa de forn amb paper sulfuritzat. Ho posem en forma de rectangle.
El forn ja el tenim calent a 200ºC i el coem uns 4-5 minuts. Si el toquem no s'ha d'enganxar. 
Ja el podem treure i deixar refredar. La tombem damunt d'un altre paper de forn.

Per fer la crema:

Posem la llet a bullir  i després la tirem damunt dels ous i sucre i la maizena que ja els tenim ben barrejats. Ho remenem i ho tornem al foc i anem remenant fins que agafi la consistència més espessa.

Per la crema de cremar:

Ho fem igual que l'altra crema, l'única diferència és la quantitat de sucre perquè va més bé per cremar després.


Ara ja podem muntar els borratxos:

Damunt de la planxa i posem tota una capa de crema i amb l'ajut del paper de sota l'enrotllem com un cilindre.
La posem a la nevera unes hores. Així es refreda més i la podrem tallar més bé.

Quan ja està ben freda la tallem a unes rodanxes de 3-4 cm, va a gustos. A cadascun hi posem un raig del licor que volguem, rom , conyac.... i després una capa de la crema per cremar. Una mica de sucre per sobre i ho cremen amb una pala o un cremador.

És una recepta fantàstica i boníssima








3 comentaris:

  1. És un dels meus pastissets preferits, però no l'he provat mai de fer...això no pot ser! Genials!

    ResponElimina
  2. Jo també els tinc pendents però noies... no dono l'abast! jajajajaja T'han quedat molt bonics i segur que boníssims. M'agrada molt la presentació individual :)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però si tu no pares de publicar receptes ets una superwoman

      Elimina