diumenge, 28 d’abril de 2013

Amanida tèbia de faves i carxofes





Aprofitant que ara és el temps de les faves, avui n'he fet una amanida tèbia. Una altra verdura que hi combina molt bé és la carxofa.
És una recepta molt fàcil de fer i amb un resultat espectacular.

INGREDIENTS

Faves
Carxofes
1 ceba
Pernil salat

PROCEDIMENT

Pelem les faves i les bullim uns 10 minuts. Fem un sofregit amb la ceba, després hi afegim la carxofa tallada fina.
Una vegada les faves estan bullides les escorrem  i les afegim al sofregit.
Tallem el pernil petit i ho barregem tot junt.
Uns minuts més i apunt per menjar.
Una amanida boníssima.





dimecres, 17 d’abril de 2013

Remenat de favetes i espàrrecs




És la primera vegada que vaig a collir faves. No savia si ja eren prou grans així que en vaig obrir una i déu n'hi do com eren, estaven al punt , m'agraden petitones.
No en vaig collir gaires, la majoria encara eren petites però les que vaig collir al anar-les buidant vaig veure que encara els hi faltava uns dies més. Al final vaig recollir poques faves , per un pica pica o petit entrant. Aprofitant que el Joan també m'havia portat espàrrecs, vaig decidir ajuntar-ho tot i fer un Remenat de favetes i espàrrecs


INGREDIENTS

Faves
Espàrrecs de marge
Ceba
Ous
Sal

PROCEDIMENT


Primer de tot fem arrencar el bull les faves, com que són petites i tendres amb uns minuts n'hi haurà prou.
Tallem els espàrrecs per la part tendre i es fregim amb una mica d'oli, després hi afegim la ceba tallada en juliana i amb el foc baix fins que veiem que estigui cuit.
Després ja podem escórrer les faves i els hi afegim, ho remenem una mica.
Ara ja hi podem tirar els ous, esperem uns segons i llavors trenquem la iema. Si ho remenéssim tot junt semblaria una truita desfeta, la gràcia del remenat és que es distingeixi les dues parts de l'ou. Depenent del gust ho podem deixar més cuit o més cruet. A mi m'agrada més cruet pertant aviat estarà llest després d'haver-hi tirat també una mica de sal.







dijous, 11 d’abril de 2013

Pèsols estofats amb pernil




Ja estem a la primavera i tot i que podem trobar pèsols congelats tot l'any, ara ja arriben els primers de la temporada, ben petitons i tendres.
Aquest any tindré una collita casolana de pèsols i faves. Després vindran les cireres, albercocs, prunes i peres. Tot en petita escala però al ser de casa és molt més bo.

INGREDIENTS

1 kg de pèsols ja desgranats
1 ceba mitjana
Tomàquet triturat
Pernil salat


PROCEDIMENT

Fem un sofregit amb la ceba tallada ben petita, deprés el pernil tallat petit i de seguida una cullerada de tomàquet triturat.
Ara ja hi podem posar els pèsols i una mca d'aigua. Just per cobrir-los. Ho deixem coure una mica hi afegim la sal i al cap de 10- 15 minuts com que són tendres ja estan  cuits.





dilluns, 8 d’abril de 2013

Patates braves





Continuant el post anterior, avui toquen les Patates Braves




Patates braves



INGREDIENTS



Patates

Un all
Oli



Salsa



Oli, un ou, un all petit, unes gotes de salsa Perrins, una cullerada postres de mostassa, sal , Ketchup i Tabasco.





PROCEDIMENT



Fem una maionesa normal amb l'ou, l'oli, all, salsa Perrins i la mostassa. Quan ja estigui ben lligada hi afegim la sal , el Ketchup i unes gotes de Tabasco.



Les patates les podem pelar , tallar a daus i fregir o fer-les com la Silvia, tallades a làmines.

Fregim un all amb oli a la paella i guardem aquest oli.
En una safata de magdalenes, untem bé cada forat amb l'oli d'all i anem posant capes de patates, sal i oli. Ho coem al forn durant uns 30-40 minuts a 180graus.


Posem les patates i hi tirem la salsa per sobre.



Una salsa brava boníssima.











dijous, 4 d’abril de 2013

Bunyols de bacallà amb pasta choux





Pel dia del meu aniversari volia fer un dinar familiar, com sempre m'havia de decidir sobre el menú.
Vaig optar per fer uns entrants variats i nous. Volia provar coses noves. Finalment ho vaig treure tot del blog de la Sílvia,  Chez Silvia
Vaig fer: - Bunyols de bacallà amb pasta choux i maionesa de mel
                - Patates braves
Com a plat principal , com que erem molts, vaig fer unes mandonguilles amb llenegues.

Tot va quedar molt bo, un èxit.


Bunyols de bacallà

INGREDIENTS



Bacallà

Pasta choux: 60g mantega, 50g farina, 90g de llet, julivert, all i 3 ous.

MAIONESA DE MEL

1 ou, oli, all petit, julivert, sal i 2 cullerades de mel


PROCEDIMENT

Agafem el bacallà, el sequem bé i el confitem en un cassó amb oli a foc baix. El deixem 2 minuts i el retirem.
Per fer la pasta choux: en un cassó hi posem la mantega, quan ja estigui fosa hi afegim l'all i la farina de cop. Ho remenem bé una estona perquè es cogui bé. Després afegim a poc a poc la llet, remenem i barregem fins que es desenganxi bé de les parets del cassó.
Ho treiem del oc i ho deixem refredar. Després afegim els ous d'un en un. No afegim cap ou fins que l'anterior no estigui ben integrat.
Ara ja ho podem guardar a la nevera fins el moment de coure els bunyols.
Posem oli a escalfar, agafem el bacallà a trocets  petits i els passem amb l'ajut de dues culleretes per la pasta choux.

Els coem i els deixem sobre paper absorvent.
Els servim acompanyats de la maionesa de mel.













dimecres, 3 d’abril de 2013

Crema de carbassó



Avui toca una crema, després de bastants excessos ens hem de cuidar una miqueta.
La faig molt sovint, és molt bona. Aquesta vegada li he posat un ingredient nou per donar-li una mica  més de gust.
Com que per demà anuncien pluges, ens anirà molt de gust.


INGREDIENTS

3 carbassons mitjans
1 ceba
1,5 l d'aigua
sal
Una cullerada de postres de "Fond de veau" de Knorr

PROCEDIMENT

En l'olla on anem a coure la crema hi posem una mica d'oli i hi sofregim la ceba tallada al cap d'una estona hi afegim el carbassó net i tallat a rodanxes i també l'hi deixem una estona.
Afegim l'aigua i una mica de sal. Després la cullerada de Fons de vedella i al cap d'uns 30 minuts ja la tenim llesta.
Depenent de la quantitat d'aigua que quedi, la podem treure o triturar directament.

Aquest nou ingredient m'ha agradat molt , li dóna un gust més intens.