dilluns, 29 de juliol de 2013

Gelat de maduixa/ Tancat per vacances







La geladera que em vaig comprar l'any passat va de meravella. És un no parar de fer gelats, és tan fàcil que en vols tenir de tots els gustos.
Avui ha tocat el preferit de la Laura,  gelat de maduixa.
He aprofitat que encara tenia unes maduixes que tenia congelades i han anat super bé per aquesta recepta

INGREDIENTS


300g de maduixes congelades
75g sucre
25g sucre invertit
300g de nata de montar molt freda


PROCEDIMENT


Agafem les maduixes i el sucre i ho triturem ben fi amb una màquina o got de triturar.
Després hi afegim el sucre invertit i la nata ben freda ja montada.
El posem a la geladera que ja l'hem engegat i funciona durant uns minuts perquè quedi ben freda i ja hi podem tirar el preparat.
Hem de seguir les instruccions de la vostra geladora, amb 20 minuts ja estava llest. Si no en teniu ho poseu en un recipient , millor melàl.lic, que es refreda més ràpid i al congelador. Cada 15-20 minuts ho remeneu bé perquè no cristallitzi.
Després ja el podem posar en un motlle i el posem al congelador unes hores.
Jo també he omplert uns motlles de polos que també tinc i queden molt bonics , són de Silikomart .









Aquesta ja és l'última recepta de la temporada, marxem de vacances fins el setembre. Molt bones vacances a tots i a totes. Ens anirem seguint igualment per facebook, blogs, instagram.......





dilluns, 22 de juliol de 2013

Tapa de Bacallà al Ajoarriero





Des del blog de la Juana de  La cocina de Babel, ens ha proposat el repte de posar una  “#Cocina Callejera”.





Ja s'acaben els dies i no m'acabava de decidir què fer. Al final he optat per una tapa típica del Pais Basc,


" Bacalao al ajoarriero"


No sóc basca ni en tinc cap relació ni antecedents familiars però qui no disfuta de la seva gran cuina?
Tinc la sort de tenir una amiga de Sant Sebastian, la Mertxe, que em va ensenyar aquesta recepta ja fa anys quan al principi d'estar casats feiem els primers sopars amb els amics i sempre volies impressionar tot i que eres més novata! Era la il.lusió de tots els inicis oi?
Encara dura eh, i segueixo amb la cuina i cada vegada m'agrada més.
Tots sabem la tradició de tapes dels bascos i aquesta n'és només un petit exemple.


INGREDIENTS

200g de bacallà dessalat i esmicolat
1 patata
1 ceba
0,5 pebrot vermell petit
All
Tomàquet triturat
Vermut negre
Oli


PROCEDIMENT

Primer de tot hem de tallar la patata el més petit possible, fem rodanxes molt fines, després tires llargues de les rodanxes i finalment cada tira tallem quadradets ben petits.
Posem al foc, una paella amb molt oli, coem les patates i la ceba ben ratllada, després hi posem també el pebrot tallat també molt petit.
Quan ja estigui cuit, hi posem l'all ben fi i escorrem bé tot l'oli. Ho tornem a posar al foc i hi afegim el tomàquet triturat. Unes voltes i finalment el bacallà ben esmicolat. Quan ja estigui, un parell de minuts hi afegim un rajolí de vermut, remenem i ja està llest.

Ho servim sobre unes llesques de pa, en aquest cas les he untat amb tomàquet (per agermanar amb Catalunya).
Està boníssim i ens ho podem menjar a casa, assentats a la taula, a la barra d'un bar, al jardí o a qualsevol carrer passejant i gaudint d'aquesta gran tapa






dimarts, 16 de juliol de 2013

Empedrat






L'empedrat és un altre clàssic per l'estiu o en definitiva per qualsevol època perquè és molt bo. Consisteix en un plat on l'element principal és la mongeta. L'acompanyem de tomàquet i ceba, d manera tradicional però om que ho he fet per dinar, prefereixen que no hi posi ceba. A més a més hi posem bacallà esqueixat, tonyina i olives negres d'Aragó.
Ben senzill no?

INGREDIENTS

500g de mongetes
1 tomàquet madur
Bacallà esqueixat
Tonyina en escabeix
Olives negres d'Aragó


PROCEDIMENT


Tenim ja apunt les mongetes cuites, les reservem. Netegem el tomàquet i el tallem a daus, esmicolem el bacallà i la tonyina.
En un bol barregem les mongetes, el tomàquet, la tonyina, el bacallà i les olives. Just en el moment de servi a la taula ho amanim al gust amb oli o una vinagreta.

Fàcil, fàcil i molt bo.






dimecres, 10 de juliol de 2013

Amanida de patata, tomàquet i lloms de tonyina



A l'estiu només ens ve de gust coses fredes i més lleugeres. Aquesta amanida és ideal, saludable, fresqueta i tant la pots fer el mateix dia com el dia abans i l'alinyes a l'instant.

INGREDIENTS

Patates
Tomàquets(en rama)
Lloms de tonyina
Bull blanc (qualsevol embutit)
Oli, sal i vinagre a gust


PROCEDIMENT

Primer hem de bullir les patates amb pell en una olla amb força aigua i sal. Al cp d'una estona les punxem per veure si ja són cuites i les deixem refredar. Millor si les fas el dia abans perquè es tallaran millor.
Per muntar el plat, pelem les patates, les tallem a troços, afegim el tomàquet també talladet, la tonyina, el bull, ho remenem bé i ho amanim al gust amb sal, oli i vinagre.



dimarts, 9 de juliol de 2013

La llimonada perfecta






Ara l'estiu que ens ve més de gust que una bona llimonada!
Crec que és una de les begudes més refrescants i al ser casolana i posem el punt de sucre a gust del consumidor. Aquesta llimonada ens pot servir com a base per fer després un granitzat o omplir glaçons per tenir-ne sempre a l'abast.


INGREDIENTS

2 llimones
1l d'aigua
100g de sucre


PROCEDIMENT

Netegem bé les llimones i les tallem a troços totes senceres. Hi afegim l'aigua i el sucre i ho triturem tot amb la batidora.
Després ho colem i ja està.
De veritat que és la llimonada perfecta


dilluns, 8 de juliol de 2013

Albercocs en almívar




Continuem amb els albercocs, avui toca fer-los amb almívar. No n'he menjat mai ni fet. Només he menjat el préssec en almívar i al Francesc li agrada molt pertant espero que els albercocs també li agradin.




INGREDIENTS



1 quilo d'albercocs
500 g de sucre
1l d'igua


PROCEDIMENT

Rentem els albercocs i els partim per la meitat i treiem els pinyols. Posem l'aigua amb el sucre al foc i quan bulli ho treiem i l'aboquem sobre els albercocs que hem posat en un pot. Tapem i deixem refredar durant 3 hores.
Passat aquest temps escorrem i tornem a escalfar l'almívar 2-3 minuts i ho tornem a afegir als albercocs que hem posat en pots estèrils. Tapem i tornem a esterilitzar durant 20 minuts.
Refredem cap per avall i llestos





dijous, 4 de juliol de 2013

Melmelada d'albercocs









Aquest any els albercoquers s'han portat de primera, han fet una gran quantitat d'albercocs i a més a més boníssims. Així que els havia d'aprofitar al màxim  i per això he fet melmelada i també els he fet amb almívar.






INGREDIENTS


1,5 quilos  d'albercocs
750 g de sucre
El suc d'una llimona


PROCEDIMENT

 Netegem bé els albercocs i després els separem en dos troços i treiem el pinyol. Els posem en un bol gran i hi afegim el sucre, ho tapem amb film i ho deixem reposar unes hores a la nevera.
Ara ja ho podem coure en una olla gran i anem remenant fins que vagi espessint. Ho triturem una mica, això va a gustos.
Omplim els pots que ja tenim nets i estèrils i els tapem i tornem a esterilitzar en una olla amb aigua durant 20 minuts.
Els deixem refredar cap per  avall i ja estan llestos.