dijous, 31 d’octubre de 2013

Panellets de la Carme Ruscalleda



Per la castanyada toca fer panellets com cada any. Aquesta vegada per variar he seguit la recepta de la Carme Ruscalleda i tot i que encara no els he provat tenen molt bona pinta.
Ja sabeu que per menjar els panellets hem de tenir apunt un bon vi bo per fer-los passar.



INGREDIENTS

Per fer la massa:

500g d'ametlla en pols
350g de sucre
150g d'aigua
1 clara d'ou

Per fer les diferents varietats:

200g de pinyons
200g de coco ratllat
cacau en pols
Pell de llimona ratllada
Pasta de llimona de Sosa
Candy Melts per decorar
Pasta de codony de gust de maduixa
4 rovells d'ou per pintar

PROCEDIMENTS


En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir una textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena contínuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (jo l'he deixat tota la nit)
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulguem preparar.

- Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb una barreja dels pinyons amb rovell d'ou. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn . 
S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre.

- Per als de llimona 
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja la ratlladura de llimona i una cullerada de pasta de llimona. Es formen petites boles i s'arrebossen amb sucre. Es col·loquen al damunt d'una safata i llavors fem un petit forat al mig. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Després hi posem els candy melts fosos al centre on hi ha el forat.

- Per als de xocolata:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). 

- Per als de coco:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat. Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts).

- Per als d'ametlla crocant

S'agafa una altra porció i li donem una forma arrodonida i fem el mateix que amb els de pinyons però hi posem l'ametlla crocant juntament amb l'ou. S'enfornen a 200ºC uns 5 minuts.

-Els de pasta de codony de gustos

Agafem més massa i l'aplanem i al mig hi posem la pasta de codony i ho tornem a tancar. Després anem tallant petits cercles del cilindre farcit i al forn a 200ºC 5 minuts



BONA CASTANYADA!!!!! 









dijous, 24 d’octubre de 2013

Scones



Continuem amb una altra recepta de pa, són els Scones. Són uns panets típics escocesos que es poden menjar freds o tebis, acabats de fer.
Ideals per menjar per esmorzar o berenar.
Els podem trobar sense res, com he fet els meus o amb panses al seu interior.
La recepta l'he adaptat del llibre "Panes" de Richard Bertinet.


INGREDIENTS

600g farina normal
150g sucre
150g mantega amb sal
40g d'impulsor (Royal)
190g de crema de llet espessa
190g de llet
2 ous


PROCEDIMENT

En un bol hi posem la mantega , a temperatura ambient juntament amb la farina. Intenetent anar-ho barrejant, després el sucre i l'impulsor.
Després la crema de llet i la llet. Ara ja ho podem barrejar bé.
Ho aboquem sobre l'encimera enfarinada, fem dos plecs i la deixem en forma de quadrat i la tapem durant uns 15 minuts.
Després estirem la massa fins a tenir uns 2,5-3 cm de gruix i l'anem tallant en forma de quadradets o triangles, com preferim.
Els posem sobre una placa de forn ben separats i els pintem amb l'ou una vegada, deixem 5 minuts i ho tornem a pintar.
El forn ja el tenim a 200ºC i ja els podem posar durant uns 20 minuts o ja es vegin cuits.
Deixem refredar una mica sobre una reixeta i si no ens en podem estar ja en podem menjar sols o farcits amb crema, melmelada, mantega.....




dimecres, 16 d’octubre de 2013

Pa de canyella i mel




Avui 16 d'octubre es celebra el Dia Mundial del pa


http://www.kochtopf.me/announcing-world-bread-day-2013-8th-edition











El pa d'avui, és un pa dolç que va molt bé per esmorzar o berenar. És un dels primers pans que vaig fer del fantàstic llibre del Daniel Jordá, " Panes creativos".


INGREDIENTS


500 g de farina de força
75g mel
100g mantega
12g sal
150g llet
100g aigua
30g llevat
7-10g canyella pols


PROCEDIMENT

En un bol gran hi posem tots els ingredients excepte la mantega. Ho anem barrejant amb una ma. Anem parant i deixem reposar la massa uns minuts i tornem a barrejar, d'aquesta manera amassem sense problema.
Quan ja la massa es vegi uniforme hi incorporem la mantega a temperatura ambient i ho tornem a treballar, al principi costa i sembla que no hi hagi manera però amb paciència l'anem incorporant.
Ho deixem tapat amb un drap uns 45 minuts.
Després ja podem separar la massa en diferents porcions depenent de com el volguem, jo en vaig fer un de rodó i un més petit dins d'un motlle.
Deixem que doblin el volum i llavors els pintem amb ou batut i els coem al forn ja calent a 180ºC durant uns 18 minuts o fins que estiguin daurats.
Els deixem refredar sobre una reixeta i a disfrutar.





diumenge, 13 d’octubre de 2013

Amic Invisible Gastronòmic AIG 2013

Un any més ja tenim el AIG aquí. Ja sabeu què és l'Amic Invisible Gastronòmic, conegut a tot el món mundial. Ja fa anys que el va començar a organitzar la Bea i després l'han continuat moltes amigues, l'any passat ho va fer la Joana Mis recetas bordadas  que és l'any que jo vaig començar i aquest l'any les valentes són la Cristina i la Jéssica de  Decogalletas  i per fer aquest magnífic logo les ha ajudat la Patrícia, podeu clicar aquí per saber-ho tot: AIG 2013







Ara ja sabem qui és el nostre amic o amiga invisible i ja només ens queda començar a investigar-la per poder fer el millor regal possible.
Si us haig de deixar o explicar coses sobre mi, és molt fàcil:

M'agrada molt cuinar, ja ho veureu al meu blog i tant dolç com salat. Per tant qualsevol utensili per cuinar serà benvingut al igual que qualsevol "prop" per poder utilitzar ( ja sabeu), als plats per poder fer les fotos pel blog.
Tot lo relacionat amb cuina o decoració de la casa m'agrada molt, per tant gràcies per endavant.

Fins aviat


Rosa Maria