dijous, 21 de novembre del 2013

Costellam de porc al forn



L'altre dia estàvem a Barcelona el Francesc i jo i al plantejar-nos on dinar, el Francesc ho va tenir claríssim. Estàvem per La Maquinista, pertant va triar un restaurant americà on tot és bastant King size i es va demanar "un costellam  de porc ibèric complert".
No cal que us expliqui el que va disfrutar.
Aquesta setmana està d'exàmens i he pensat fer-li un " bon dinar", dels seus, dels que li agrada. Li he fet un bon plat de patates fregides i "un costellam de porc al forn, a la meva manera". He tret idees del blog de La gal.lia Catalana que en té vàries receptes.
La veritat és que ha quedat molt bo, ho repetirem. Ens ha agradat a tots quatre.



INGREDIENTS

Un costellam de porc sencer
1 porro
2 pastanagues
Mel
Conyac
Ceba fregida (Ikea)

PROCEDIMENT

El dia anterior, salpebrem el costellar i en un tupper hi afegim les verdures tallades i la ceba per sobre la carn. Hi posem una mica d'oli i ho guardem a la nevera fins l'endemà.
Posem tot el preparat en una plata pel forn hi afegim una mica més d'oli i ho coem tapat amb paper de plata al forn a 150 graus  durant uns 45 minuts.
Després ho destapem i ho coem 20 minuts més.
Preparem la mel en un bol , l'escalfem una mica i hi afegim un raig de conyac i amb un pinzell pintem tota carn.
Al coure's es va caramelitzant. Anem girant la peça de carn i l'anem pintant.
Al cap d'uns 20 minuts ja estarà llesta.






diumenge, 17 de novembre del 2013

Coq au vin



Estic ja pensant idees noves per les properes festes de Nadal, i l'altre dia viatjant com sempre per la blogosfera em vaig trobar amb diferents receptes del "Coq au vin". Al final n'he seguit una de francesa de Patrick Asfaux . 
És la típica recepta de la cuina francesa juntament amb Le Boeuf Bourguignon que serà la propera que provaré de fer.
No l'he fet mai i amb aquest temps que ens fa aquest cap de setmana, em ve de gust quedar-me a la cuina a provar coses noves.



INGREDIENTS

4 cuixes de pollastre 
2 tires de cansalada viada
4-5 cebes petites
2 pastanagues
1 porro
Xampinyons
3-4 grans d'all
1 ceba
1 branca d'api
Tomàquet concentrat(2 cullerades)
Farigola i llaurer
Vi negre, 750-1litre.
Brou de pollastre


PROCEDIMENT

El dia abans preparem tots els ingredients. En una cassola o cocotte  coem la cansalada tallada, la reservem. Després les cebetes, reservem. salpebrem el pollastre i l'enrossim.
Després ja podem coure els xampinyons i hi posem una cullera de mantega quan estiguin cuits.
tot reservat.
En un tupper hi guardem les cebetes, la cansalada i els xampinyons i a la nevera fins demà.
A la cassola o cocotte hi posem una mica de vi negre per treure'n tota la substància i hi coem la ceba, el porro, la pastanaga i la branca d'api. Després hi posem el concentrat de tomàquet i les herbes, la farigola i llaurer.
Ja hi podem posar el pollastre i la resta de vi negre i 2 tasses de brou. Ho deixem refredar i ho guardem tapat a la nevera.
A l'endemà, ho coem al forn que ja està calent a 180ºC durant una hora. Després treiem el pollastre i passem les verdures i suc pel colador xinès. Reduïm una mica la salsa  i ho tornem al forn amb el pollastre i hi afegim el que teniem reservat en el tupper, les cebetes, cansalada i xampinyons.
Ho coem durant uns 20 minuts i ja està llest per gaudir-ne.
Très bon!!!!




dimarts, 12 de novembre del 2013

Tarta Sacher





A casa som quatre. El Joan i la Laura són més de pastissos de xocolata i el Francesc i jo som més de flams, crema catalana, pastissos de formatge , de poma.....
Ja feia dies que l'equip contrari em demanava que fes una Sacher i coincidint amb l'aniversari del Joan va arribar el dia.
No l'havia feta mai i va quedar molt bona de gust i espectacular.






INGREDIENTS

Pel pastís de xocolata

110g mantega
110g sucre glaç
110g sucre normal
110g ametlla molta
6 ous
150g xocolata negra per fondre
100g farina
10g d'impulsor químic (Royal)

Per fer l'almívar

50g d'aigua
50g de sucre
1 cullerada sopera de melmelada d'albercoc

Pel farciment


Melmelada d'albercoc

Pel glassejat

100g nata postres


150g xocolata per fondre
30g mantega
3 cullerades soperes d'aigua


PROCEDIMENT

Primer de tot hem de fer el pastís de xocolata.
En un bol gran separem els rovells de les clares. Batim molt bé els rovells amb el sucre normal, ha d'augmentar molt de volum. Després hi afegim l'ametlla molta i la mantega. Tot ha de quedar ben barrejat i cremós.
A part muntem les clares a punt de neu i quan ja estigui forta hi afegim el sucre glaç.
Desfem la xocolata al microones, anem fent tandes de 20 segons i ho mirem fins que estigui ben desfeta, compta que no es cremi.
ja la podem incorporar a la barreja dels rovells. Ara la farina tamitzada en vàries tandes i l'impulsor. Ho fem amb una espàtula  i finalment les clares també en vàries vegades. Ho barregem de sota a sobre, compta de que no es baixin.
Forrem un motlle desmuntable amb paper sulfuritzat al fons i els laterals amb mantega o esprai antiadherent.
El forn ha d'estar calent a 180-200ºC durant 40-50 minuts. Si veiem que es daura massa per sobre el tapem amb paper de plata.
El traiem i deixem refredar completament. Quan estigui ben fred el tallem en 3 parts i posem un escuradents en els tres laterals perquè quan els separem per farcir i els tornem a col.locar estiguin al mateix lloc.
Per fer l'almívar, esclafem l'aigua i el sucre i la melmelada i la deixem bullir 5 minuts.
Quan està freda pintem cada cara del pastís i després la farcim de melmelada d'albercoc, posem l'altra capa del pastís i fem el mateix, almíbar i melmelada.
Per fer el glassejat, posem la nata líquida en un cassó al foc i quan bulli hi posem la xocolata tallada a troços i la mantega, ho remenem bé i ho tornem al foc juntament amb l'aigua . Ho deixem 1-2  minuts i ja està llest.

Posem la tarta damunt d'una reixeta amb paper de plat per sota per la xocolata que caurà. Anem tirant el glassejat de xocolata damunt de tota la carta del centre cap als laterals. Al ser bastant líquida es reparteix molt bé i de seguida queda fina i brillant. Senzillament perfecta.

Amb aquesta tarta hem celebrat un bon aniversari.






dilluns, 11 de novembre del 2013

Pebrots farcits de truita de patata




Sóc una apassionada de la truita de patates, m'agrada molt i un dia viatjant per la blogosfera vaig veure aquesta recepta. No recordo quin blog era ni ben bé si la recepta era igual però em va donar la idea.
Ha quedat fantàstic serveix com entrant o plat principal.



INGREDIENTS

4 pebrots verds
4 ous
2-3 patates mitjanes
1 ceba
sal
oli


PROCEDIMENT


Tallem les patates i la ceba com ens agradi per fer la truita. Ho coem a la paella amb força oli. Quan ja estigui cuit, escorrem l'oli i ho posem en el bol on ja tenim els ous deixatats amb sal. Ho deixem una estona.
mentre agafem els pebrots que ja em procurat que fossin el més rectes possibles. Els rentem , tallem l'extrem i les llavors que pugui tenir dins.
Els posem dins d'un got o pot alt de manera que quedin verticals i apunt per farcir. Amb una cullera anem farcim els pebrots de la bresa de la truita de patata.
Posem una paella amb força oli al foc i primer marquem els pebrots pel costat tallat així queda ben segellat i no vessa.
Els anem coent durant uns minuts i els anem girant , de manera que quedi cuit per tots costats. Els treiem i deixem reposar damunt paper absorvent.
Quan estan freds els podem tallar en rodanxes, queden molt ben presentats i va millor per servir i menjar.
Es pot menjar tan fred com calent, va a gustos.
A cas va ser un èxit total, tot i no ser gaire amants dels pebrots.


dijous, 7 de novembre del 2013

Borratxos de crema cremada




De la pastisseria, m'agraden moltes coses, i reconec que em dominen més els gustos de crema i els dels pastissos de formatge i poma. El braç de gitano de crema pertant és un gran encert i ja l'he fet vàries vegades amb diferents farciments.
Aquest postre d'avui és una versió d'aquest braç de gitano, és boníssim. L'he tret del fantàstic blog del Ramon, Què hi ha de postres. No deixeu de passar-hi i veureu quins postres fa.




INGREDIENTS

Pel pa de pessic

4 rovells
1 ou
4 clares
50 g+50 g de sucre.
50 g de farina.
50 g de Maizena.
1/2 pell de llimona ratllada.

Per la crema pastissera:

500g de llet
80 g de sucre
6 rovells de ou 
40 g de Maizena 

Per la crema de cremar:

100 g de llet
150 g de sucre
2 ous
20 g de maizena

Rom, conyac...

PROCEDIMENT

Pe fer el braç, en un bol hi posem els rovells, l'ou i 50g de sucre. Ho batem molt bé perquè augmenti molt de volum.
Les clares també les muntem a punt de neu i hi afegim l'altra meitat del sucre.

En el bol dels rovells hi afegim en varies vegades la farina tamitzada i la maizena. Amb molt de compte i baix cap amunt. Després ja hi podem incorporar les clares.
Ho posem tot en una mànega pastissera i ho repatim sobre la placa de forn amb paper sulfuritzat. Ho posem en forma de rectangle.
El forn ja el tenim calent a 200ºC i el coem uns 4-5 minuts. Si el toquem no s'ha d'enganxar. 
Ja el podem treure i deixar refredar. La tombem damunt d'un altre paper de forn.

Per fer la crema:

Posem la llet a bullir  i després la tirem damunt dels ous i sucre i la maizena que ja els tenim ben barrejats. Ho remenem i ho tornem al foc i anem remenant fins que agafi la consistència més espessa.

Per la crema de cremar:

Ho fem igual que l'altra crema, l'única diferència és la quantitat de sucre perquè va més bé per cremar després.


Ara ja podem muntar els borratxos:

Damunt de la planxa i posem tota una capa de crema i amb l'ajut del paper de sota l'enrotllem com un cilindre.
La posem a la nevera unes hores. Així es refreda més i la podrem tallar més bé.

Quan ja està ben freda la tallem a unes rodanxes de 3-4 cm, va a gustos. A cadascun hi posem un raig del licor que volguem, rom , conyac.... i després una capa de la crema per cremar. Una mica de sucre per sobre i ho cremen amb una pala o un cremador.

És una recepta fantàstica i boníssima