L'altre dia estàvem a Barcelona el Francesc i jo i al plantejar-nos on dinar, el Francesc ho va tenir claríssim. Estàvem per La Maquinista, pertant va triar un restaurant americà on tot és bastant King size i es va demanar "un costellam de porc ibèric complert".
No cal que us expliqui el que va disfrutar.
Aquesta setmana està d'exàmens i he pensat fer-li un " bon dinar", dels seus, dels que li agrada. Li he fet un bon plat de patates fregides i "un costellam de porc al forn, a la meva manera". He tret idees del blog de La gal.lia Catalana que en té vàries receptes.
La veritat és que ha quedat molt bo, ho repetirem. Ens ha agradat a tots quatre.
INGREDIENTS
Un costellam de porc sencer
1 porro
2 pastanagues
Mel
Conyac
Ceba fregida (Ikea)
PROCEDIMENT
El dia anterior, salpebrem el costellar i en un tupper hi afegim les verdures tallades i la ceba per sobre la carn. Hi posem una mica d'oli i ho guardem a la nevera fins l'endemà.
Posem tot el preparat en una plata pel forn hi afegim una mica més d'oli i ho coem tapat amb paper de plata al forn a 150 graus durant uns 45 minuts.
Després ho destapem i ho coem 20 minuts més.
Preparem la mel en un bol , l'escalfem una mica i hi afegim un raig de conyac i amb un pinzell pintem tota carn.
Al coure's es va caramelitzant. Anem girant la peça de carn i l'anem pintant.
Al cap d'uns 20 minuts ja estarà llesta.