dilluns, 27 de gener del 2014

Rotlle de canyella i toffee





Tenia ganes de fer un pastís diferent, que tan servís per berenar com per postres. Quan el vaig veure me'n vaig enamorar de seguida. Era un pastís en forma d'espiral, en capes. El seu blog és una gran referència tant per pa com per postres és l'Ana de Hecho en la propietée.
He seguit la seva recepta al peu de la lletra i evidentment ha quedat de meravella.

Fins i tot la Laura ha volgut col.laborar amb la foto.



INGREDIENTS


300g farina de força
120g de llet tèbia
40g mantega pomada
30g sucre glaç
1 ou XL
Sucre de canya
Canyella
15g llevat fresc

Pel toffee


80g mantega
80g de sucre de canya
3 cullerades de mel
5 cullerades de nata de montar



PROCEDIMENT


Posem tots els ingredients secs en un gran bol i hi anem afegint els ingredients líquids. Ho he amassat a mà, es pot fer en panificadora i amassadora però últimament em ve molt de gust fer-ho a mà. Batem la mantega amb el sucre glaç fins quedi ben blanquejat.
Hi afegim la llet amb el llevat dissolt, l'ou deixatat una mica i ho barregem bé.
Anem amassant sobre l'encimera durant uns 15 minuts fins que la massa sigui ben llisa. Podem anar fent pauses cada 10 minuts i tornem a amassar.
Després ho deixem en un bol tapat amb film fins que augmenti el doble, unes 2 hores.

Posem la massa sobre l'encimera, la desgasifiquem i l'estirem amb el corró fins que quedi prima d'uns 0,5 mm. Per sobre hi posem una mica de mantega desfeta però freda i després el sucre de canya i la canyella (a gust)
Tallem tires d'uns 5cm d'ample i els anem posant de manera concèntrica dins un motlle desmontable que ja tinc forrat amb paper de forn a la base i els laterals amb esprai d'oli.
Ho deixem fer un segon llevat .



Preparem el toffee: en una cassó hi posem la mantega, el sucre la mel i la nata i ho deixem escalfar fins que arrenqui el bull i quedi ben barrejat, tanquem el foc i deixem refredar.

Quan la massa ja hagi tornat a fermentar, menys d'una hora , ja tenim el forn calent a 180ºC i hi tirem per dins els diferents rotlles una mica de toffee i cap el forn durant  uns 30 minuts.



L'olor és impressionant, mantega, canyella, sucre , el toffee....

El deixem refredar i desmotllem. Hi podem tornar a tirar per sobre més toffee, i la resta en el moment de servir, cadascú que es posi el que vulgui........BONÍSSIM






5 comentaris:

  1. T'ha quedat brutal! i aquest salsejat de toffee ha de crear addicció! Petons!

    ResponElimina
  2. Dons sí, sembla fantàstic, Rosa Maria! l'haurem d'intentar fer un dia d'aquests Molt alegre, la laura!

    ResponElimina
  3. Rosa Maria, t'ha quedat preciós i ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  4. Tinc un munt de receptes pendents però noia quan veig coses com aquest rotlle... no puc fer més que ampliar la llista: fa molt bona pinta i t'ha quedat més que professional!! M'encanta i segur que ha de ser per morir-se!!
    Una abraçada guapa!

    ResponElimina