dissabte, 8 de març del 2014

Pa de formatge manxego i olives negres


Un altre pa que ens ha proposat al #comandopanarra el nostre estimat i carinyosament anomenat #putuchef , en Daniel Jordá.
És un Pa de formatge manxego i olives negres, senzillament espectacular, és una pa que ja ho porta tot incorporat, el podem menjar sol sense res més que l'acompanyi perquè té una gran bareja de gustos, entre el boníssim pa, el formatge  i les olives negres.




INGREDIENTS

Poolish( 24h abans i a la nevera)


150g farina força
175g aigua
2-2,5 llevat


Massa

500g farina força
200g poolish
12,5 sal
325 aigua
7,5 llevat

100g olives negres
150g formatge


PROCEDIMENT

El dia abans hem de preparar el Pooslish, que és una espècie de massa fermentada que ens alimentarà la massa del pa.

Barregem els tres ingredients i ho tapem amb film i  a la nevera fins l'endemà. Pot aguantar a la nevera fins a 36 hores.
El dia del pa, treiem el polish de la nevera i en un gran bol hi barregem els 5 ingredients. Quan ja està ben barrejat ho posem sobre l'encimera i ho anem amassant en vàries tandes, amassem, repòs de 10 minuts i tornem a amassar, fins quan? Això és la clau , quan veiem que després d'amassar la nostra massa si n'agafem un tros i l'estirem, fa el famós tel que tarda en trencar-se i quan ho fa , fa els cercles arrodonits. Ja està apunt. llavors l'estirem i hi posem les olives negres i el formatge. Ho barregem en diferents plecs  perquè quedin ben repartits.
Ho tapem amb un drap o amb una bossa sense filmar i ho deixem que fermenti i dobli el volum, una hora aproximadamant.
Ho posem a l'encimera una altra vegada, el desgasifiquem i li donem la forma desitjada.
Jo l'he fet en forma arrodonida, he tensat la massa fent uns plecs cap a l'interior i després bolejant-la i l'he posat en un bol amb un drap amb farina perquè no tinc banneton, tapat i a fer la segona fermentació(1h-1,30h).
Per coure'l l'he posat dins una cocotte de ferro que ja proporciona la pròpia humitat del pa i em surten molt bé, per tant dins l'olla, tapada i al forn ja calent a 220ºC.
Passats uns 20 minuts l'he baixat a 200ºC i fins al cap de 20 minuts més he tret la tapa perquè s'enrossegi de sobre i uns 20 minuts més.
Quan ja es veu cuit i doradet el treiem i damunt d'una reixeta perquè es refredi.
Espectacular, fa molta olor de formatge.










5 comentaris:

  1. Deliciós, Rosa Maria! Dels pans de gustos, el d'olives és un dels meus preferits!

    ResponElimina
  2. Aquest Daniel m'encanta! I quines receptes!! Aqueste demà mateix la penso fer!. Quina pinta!! Un petó guapa

    ResponElimina
  3. Jo encara el tinc pendent i quan veig fotos com aquestes teves...no faig més que desitjar tenir una mica més de temps!!! Aquest pa ha de ser boníssim i esta cridant: menja'm!!!!!!!! :)
    Una abraçada guapa!!

    ResponElimina