dijous, 13 de març del 2014

Panets d'hamburguesa




Una altra recepta de pa. Últimament estic molt pesada, però no és que sigui l'únic que faig però si que són pans i panets nous que m'han agradat molt i que per tant faig sovint, com aquest panets d'avui que sempre en tinc de congelats. És un fons de congelador ideal, tan serveixen per fer amb una bona hamburguesa com per farcir de qualsevol cosa.
Crec que finalment he trobat la recepta ideal, la volia que fos tendre però a la vegada que no acabés sent com tipus  "bollo", brioix, no hi volia posar ni mantega ni ous. 



INGREDIENTS


250g farina de força
250g farina normal
300g d'aigua
80g d'oli
10g de llevat fresc
30g de sucre
10g sal
Llavors de sèsam per decorar (opcional)


PROCEDIMENT

En una amassadora, panificadora, o a mà,  hi posem tots els ingredients excepte el llevat i amassem bé. Quan estigui ben integrat tot hi afegim el llevat. Amassem bé durant uns 10 minuts o fem pauses de 10 minuts i tornem a amassar. Això ho repetim unes 3-4 vegades.
Posem la massa en un bol untat amb oli i ho tapem amb un drap o film. Ho deixem fermentar una hora o hora i mitja fins que augmenti de volum.
Després ja podem posar la massa sobre l'encimera una mica enfarinada, desgasifiquem i en fem unes 8 parts. Bolegem les boles i les posem sobre la placa de forn amb paper sulfuritzat. Al cap d'uns minuts axaifem les boles per sobre i les deixem fer la segona fermentació. Fins que doblin de volum.
Jo les poso dins el forn apagat.
Ja podem escalfar el forn a 180ºC, pintem els panets amb aigua i hi posem les llavors de sèsam.
Els coem durant uns 10-15 minuts i quan estan dauradets ja estan llestos.

Molt bons, són els panets d'hamburguesa ideals, de veritat.



2 comentaris:

  1. Genials! Ja ho pots ben dir que són un fons de congelador espectacular! Petons!

    ResponElimina
  2. òndia, semblen molt bons!!! I deuen ser lleguers, sense mantege!

    ResponElimina