dilluns, 7 de juliol del 2014

El panet d'hamburguesa perfecte













A casa m'agrada tenir al congelador, com a fons, diferents panets congelats per quan són necessaris. Sempre en faig servir, o perquè s'han d'endur dinar i volen entrepà, per berenar, per esmorzar, sopar improvitzat d'hamburgueses.....Per tant ja fa temps que vaig provant i variant diferents receptes, totes estan bones però crec que amb aquesta deixo de provar-ne de diferents, té tot el que m'agrada, tova, tendre....i amb una olor que enamora tots els sentits.


INGREDIENTS

250g farina de força
250g farina normal
300g aigua
35g sucre
25g llet en pols
10g sal
10g llevat fresc
80g mantega pomada
Sèsam per decorar


PROCEDIMENT

En un bol, hi posem tots els ingredients en el mateix ordre excepte la mantega.
Anem barrejant-ho tot i després amassem uns minuts i reposem.
Quan ja està tot ben lligat, estirem la massa i hi afegim la mantega repartida a trocets per tot arreu.
Ho tornem a amassar. Ara si que costa, la mantega s'escapa pels costats i sembla impossible que es pugui quedar homogeni. No hem de desesperar, reposem uns 10 minuts i tornem a amassar, reposem i amassem , cada vegada ens costarà menys i ens quedarà una massa molt fina que dona gust de remenar.
la posem dins del bol amb una mica d'oli, tapem amb un drap o film i fins que dobli el volum. Ara a l'estiu va molt ràpida, menys d'una hora.
La posem damunt de l'encimera una mica enfarinada, desgasifiquem una mica i la dividim en 6-8.
Pleguem cap a dins cada bola i la bologem per donar-li tensió.
Les posem sobre la safata de forn amb paper sulfuritzat i les tornem a tapar fins que tornin a fermentar.
Amb mitja hora , ara a l'estiu és suficient, de seguida creixen. Les pintem amb aigua i hi posem el sèsam per sobre.
Escalfem el forn a 180ºC i les coem durant uns 15 minuts.
Les deixem refredar damunt la reixeta.

Boníssimes










2 comentaris:

  1. Oh! Sembla boníssim, Rosa Maria! A veure si m'hi animo. Genial per congelar i tenir a punt quan fa falta, oi? Petons!

    ResponElimina
  2. Tenen una pinta genial! Jo també faig com tu, acostumo a tenir sempre diferents pans al congelador.
    Salut!
    Olga

    ResponElimina