Aquest mes a Memòries d'una cuinera ens han proposat de fer Pa.
Tenia ganes de buscar un pa diferent i volia uns panets que em servissin tant per dinar com per berenar.
Aquest panets d'Hokkaido utilitzen una tècnica japonesa que es diu Tang Zhong o Roux d'aigua que és una barreja d'aigua i farina que es cou i que fa que els panets surtin molt tous, amb una molla molt esponjosa i suau i que fa que durin molt més temps ben tendres.
INGREDIENTS
Roux d'aigua
125g d'aigua
25g de farina
Massa
340g farina de força
30 g llet en pols
120g Roux d'aigua
55g de sucre
7g llevat instantani
5g sal
30 g de llet
50g crema de llet
30g mantega
1 ou
PROCEDIMENT
El primer que hem de preparar és el Roux d'aigua, barregem a temperatura ambient l'aigua i la farina.
Després ho posem al foc a temperatura baixa un parell de minuts i anem remenant fins que quedi una mica transparent.
Ho deixem refredar.
Per preparar la massa barregem tots els ingredients excepte la mantega. Ho fem a ma o amb una amassadora o panificadora. Quan està tot ben integrat i homogeni hi podem posar la mantega. Ho amassem més fins que quedi ben brillant i fi.
Ho deixem reposar en un bol untat amb oli ben tapat fins que dobli el volum, una hora.
Després treiem l'aire de la massa i fem boles d'uns 40 g.
Esperem uns 15 minuts i després cadascun l'estirem amb un corró i li fem forma allargada i tornem a enrotllar com un braç de gitano.
Els col.loquem sobre la placa de forn amb paper sulfuritzat, tapem ,una hora més fins que doblin volum.
Els pintem amb ou batut i ja els podem posar al forn ja calent a 170º C durant uns 15 minuts.
Els deixem refredar damunt una reixeta i ja estan.
Molt, molt bons , tendres i perfumats.