dilluns, 24 de febrer de 2014

Panets d'Hokkaido amb Roux d'aigua




Aquest mes a  Memòries d'una cuinera ens han proposat de fer Pa.


Tenia ganes de buscar un pa diferent i volia uns panets que em servissin tant per dinar com per berenar. 
Aquest panets d'Hokkaido utilitzen una tècnica japonesa que es diu Tang Zhong o Roux d'aigua que és una barreja d'aigua i farina que es cou i que fa que els panets surtin molt tous, amb una molla molt esponjosa i suau i que fa que durin molt més temps ben tendres.
La recepta ,que ha resultat infalible, l'he treta del blog de la Hilmar, Mis recetas favoritas




INGREDIENTS

Roux d'aigua

125g d'aigua
25g de farina

Massa

340g farina de força
30 g llet en pols
120g Roux d'aigua
55g de sucre
7g llevat instantani
5g sal
30 g de llet
50g crema de llet
30g mantega
1 ou




PROCEDIMENT



El primer que hem de preparar és el Roux d'aigua, barregem a temperatura ambient l'aigua i la farina.
Després ho posem al foc a temperatura baixa un parell de minuts i anem remenant fins que quedi una mica transparent.

Ho deixem refredar.
Per preparar la massa barregem tots els ingredients excepte la mantega. Ho fem a ma o amb una amassadora o panificadora. Quan està tot ben integrat i homogeni hi podem posar la mantega. Ho amassem més fins que quedi ben brillant i fi.
Ho deixem reposar en un bol untat amb oli ben tapat fins que dobli el volum, una hora.
Després treiem l'aire de la massa i fem boles d'uns 40 g.
Esperem uns 15 minuts i després cadascun l'estirem amb un corró i li fem forma allargada i tornem a enrotllar com un  braç de gitano.
Els col.loquem sobre la placa de forn amb paper sulfuritzat, tapem ,una hora més fins que doblin volum.




Els pintem amb ou batut i ja els podem posar al forn ja calent a 170º C durant uns 15 minuts.
Els deixem refredar damunt una reixeta i ja estan.
Molt, molt bons , tendres i perfumats.