dilluns, 2 de febrer de 2015

Pastís intel.ligent de xocolata, cafè i conyac


El famós pastís intel.ligent, és aquell que quan el veus penses, uffff que dificil ha de ser perquè està format com en tres textures diferents.
Quan expliques que en realitat és molt fàcil, que només fas una massa i que llavors ella sola mentre es cou es van separant les capes. En surt un pastís molt bo i bonic. En vaig veure una versió diferent amb  xocolata i l'he volgut provar. Val realment la pena, és molt bo.


INGREDIENTS

4 ous
500ml llet
125g mantega pomada
180g sucre
100g farina
2 cullerades de cafè soluble
25g de cacau en pols
2 cullerdades de conyac( a la recepta era Baileys, però no en tenia)

PROCEDIMENT
Barregem bé els rovells amb el sucre fins a blanquejar. Escalfem la meitat de la llet una mica i la barregem amb el cafè, cacau i el conyac.
Hi incorporem la resta de la llet i tot junt a la barreja dels rovells. Després hi afegim la mantega i finalment la farina tamitzada.
A part muntem les clares a punt de neu i amb compte ho afegim a la barreja anterior. Untem un motlle rectangular amb mantega o espray antiadherent i al forn ja calent a 160graus.
Ho coem uns 35-40 minuts i ja està. Sabrem que està fent la famosa prova del escuradents.

Quan està fred el podem tallar en porcions per presentar-lo que queda molt bonic i es diferencien bé les tres capes.







Aquesta recepta és versionada del fantàstic bloc de Kanela y limón


1 comentari:

  1. En prenc nota ! Jo que Soc de dolç i de xocolata segu que el faré !

    ResponElimina