diumenge, 5 d’abril de 2015

Mones 2015

                   







Ja s'acaba la Setmana Santa i ja arriba el Dia de la Mona. Aquest any he decidit fer-ne dues perquè així en tenim més varietat de gustos. Per no passar-nos les he fet de tamany més petit, el diàmetre del motlle era de 18 cm.

Les he fet de mantega, la típica Sara i l'altra més lleugera , de crema de rovell i farcida de crema.

Per la base del pastís he fet el mateix, un típic pa de pessic



INGREDIENTS

Pa de pessic:

2 ous sencers
3 clares
75g de sucre
75g de farina
Pell de llimona ratllada

PROCEDIMENT

 Escalfem el forn a 180graus.
En una batidora barregem bé els rovells amb el sucre. Ho batem bé fins que estiguin ben blancs, cremosos i quasi hagi triplicat el volum.
Després muntem totes les clares a punt de neu i les afegim amb molt de compte a la barreja anterior.
Tamitzem la farina i la pell de llimona ratllada i amb una espàtula ho barregem bé.
Untem amb espray antiadherent el motlle i el coem uns 25-30 minuts. Apaguem el forn, la porta oberta i deixem refredar dins. Després els desmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.
Quan estan freds els filmo bé i a la nevera fins l'endemà.



CREMA

300g llet
100g nata líquida
3 rovells
30 g de maizena
Pell llimona
Canyella

PROCEDIMENT

Una manera rápida de fer-la i sempre surt bé és al microones.
Batem tots els ingredients amb la batidora i hi afegim la pell de llimona i canyella. Al microones 3 minuts a màxima potència. Remenem bé. Ho tornem al microones 2 minuts a màxima potència.
Treiem la llimona i canyella i triturem bé.
Llesta.
Quan estigui freda la filmem i a la nevera fins l'endemà.


CREMA DE ROVELLS


3 ous sencers
Sucre( el mateix pes dels ous)
15g de midó
80 g d'aigua
1 full de gelatina

PROCEDIMENT

Batem els ous amb una forquilla, hi afegim l'aigua, barregem i colem amb un colador.
Hi  afegim el midó i el sucre i remenem bé que no quedin grumolls.
Ho posem al foc i remenem bé fins que quedi espès.
Hi afegim elfull de gelatina que teniem hidratada en aigua.
Barregem bé i la posem sobre l'encimera ben escampada perquè diuen que així no s'oxida i no es torna verda.
Quan està freda la recollim i la posem dins el bol i filmat i a la nevera fins l'endemà

CREMA DE MANTEGA

100g sucre
25g d'aigua
2 rovells
125g de mantega a temperatura ambient

PROCEDIMENT

Bullim l'aigua amb el sucre durant 3 minuts fins a tenir textura de xarop. Després aboquem aquest xaop en forma de rajolí sobre els rovells i no deixem de batre bé amb les varilles fins que es refredi.
Després quan està fred hi afegim la mantega ben pomada i barregem bé. Batem bé fins que uedi ben homogeni.



ALMÍVAR


Parts iguals d'aigua i de sucre.

Ho posem al foc i remenem bé fins a tenir textura de xarop.
Hi podem posar també algun licor.





Ara ja tenim tot preparat per fer les mones, ja només falta muntar-les.



SARA


Agafem la planxa de pa de pessic i la partim pel mig. Hi posem almívar amb un pinzell a les 2 capes de dins.
Ara ja hi posem la capa de crema de mantega. Tapem i untem amb mantega els laterals.
Agafem les ametlles laminades que hauré torrat al forn. 180graus durant 7-8 minuts.
Les poso sobre un plat pla, agafo el pastís pel centre i cul i faig rodar els laterals per les ametlles.
Després poso més crema de mantega a sobre i hi afegeixo les ametlles.
Una mica de sucre glaç per sobre i llesta




CREMA DE ROVELLS

Partim la base per la meitat. Posem també almíbar als dos costats.
Ara hi posem la crema i tapem.
Els laterals hi posem la crema de rovells i la fem rodar sobre ametlla en granet o laminada o xocolata.
Aquesta vegada, per variar he fet un triturat de neules i ha quedat molt bé.
Posem més crema de rovells a sobre i ja està.




Tant una com l'altre les decorem  amb unes plomes de decoració, ous o figuretes de xocolata i fruita confitada.




Boníssimes totes dues.

Bona Pasqüa i Visca el Dia de la Mona


I encara he tingut ganes de fer-ne una altra farcida i decorada amb crema de mascarpone







1 comentari:

  1. Rosa quines mones mes precioses , semblen de pastisseria! La Sara t'ha quedat espectacular ! He trobat idees molt interessant com la de fer el pa de pessic el dia abans i acabar-l·lo de coure dins el forn apagat i amb la porta oberta I súper interessant fer la crema al microones . Ho provaré de fer-la. Ets una excel.lent pastissera!!!

    ResponElimina