dijous, 11 de juny de 2015

Salmorejo



En quant a temperatures ja podem dir que som a l'estiu. Quina calor!
Per tant a la cuina hem de passar a "modo verano". Coses més lleugeres i fresques. No havia fet mai ni Gazpatxo ni Salmorejo. La veritat ès que a mi no m'agrada gaire, per això no en feia. Al Francesc li agrada molt el Gazpatxo i n'hi compro perquè en begui quan vulgui.
L'altre di en un restaurant em van posr un gotet de salmorejo com aperitiu i em va agradar molt, pertnt vaig decidir que n'havia de fer a casa. 
Un gran aliment, fresc, nutritiu i perfecte per aquestes temperatures. Buscant receptes vaig trobar la de la Su de Webosfritos que no falla mai.
Ha quedat molt bé i avui a més a més l'he feta amb la batidora de vas que m'he comprat al Lidl que estava d'oferta.
Aquest estiu segur que l faré servir moltíssim tant per dolç com per salat




INGREDIENTS


1kg de tomàquets madurs
1 all
200g de molla de pa del dia abans millor
25 g de vinagre
150g d'oli d'oliva verge
Sal a gust

Per adornar
Ou dur ratllat
Pernil salat


PROCEDIMENT

És tant fàcil com fer uns talls  als tomàquets i els escaldem 1 minut.
Els pelem i els posem en el bol de la batidor juntament amb tota la resta. Ho triturem bè i llesta.
El guardem a la nevera fins el moment de servir.
Quan la servim hi podem posar ou dur ratllat per sobre i trocets de pernil fregit per sobre.










2 comentaris:

  1. a casa meva tant el gazpacho com el salmorejo son un clàssic, cada setmana un o altre cau

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo és la primera vegada que en faig i no serà la úlitima. Ara vull provar de fer el gazpatxo. Ara em passo pel teu blog per si en tens la recepta

      Elimina