divendres, 27 de febrer de 2015

Pa àrab




L'altre dia aquest pa el vaig veure al programa Karakia. Eren unes noies marroquis, amb orígens a Ceuta crec. De seguida vaig buscar la recepta per poder-lo fer.



INGREDIENTS

250 g de farina panificable
250g de sèmol fina
10g sal
10g sucre
10g llevat fresc
400g aigua

PROCEDIMENT

Amassem a mà o a amassadora tots els ingredients excepte el llevat. Quan està tot ben barrejat i homogeni hi afegim el llevat.
Quan està la massa ben amassada uns 15-20 minuts la posem dins un bol tapada durant 1 hora aproximadament fins que dobli el volum.
Després desgasifiquem i la separem amb 2 boles.
Sobre uns draps amb bastanta sèmola hi posem les boles i les anaem aplanant fins tenir forma arrodonida i prima, uns 1-1,5 cm.
Les tapem amb més sèmola per sobre i el drap. Podem deixar reposar-la per estirar-la bé.
Al cap de mitja hora ja haurà llevat suficient i les podem posar al forn ja calent a 180 graus i les coem durant uns 10 minuts. Abans d'anar al forn la punxem per sobre amb una forquilla o li fem un foradet al mig perquè surti el vapor. No han de quedar daurades, és un pà que queda blanc .
Queda molt tou i molt bo. El pots menjar, anant-lo trencant tal qual amb la mà o també el pots obrir pel mig i farcir-lo



dissabte, 14 de febrer de 2015

Coca de llardons








Pel Dijous Gras és típic menjar la Coca de Llardons juntament amb la butifarra d'ou i la truita.
Aquesta coca no l'havia feta mai ni en menjava gaire sovint però ara que l'he fet i l'he menjat he canviat totalment d'opinió. És molt fàcil de fer i boníssima




INGREDIENTS

1 làmina de pasta de full
250g de llardons
Sucre
1 ou per pintar


PROCEDIMENT

Agafem la làmina de full i l'estirem bé. Passem els llardons per una picadora perquè quedin ben fins.
Els escampem per sobre la làmina uns quants, dobleguem la làmina sobre ella mateixa els dos extrems fins a la meitat, hi tornem a posar la resta de llardons per sobre i la tornem a doblegar. Al final queda com un rectangle estret i allargat. Amb un corró l'anem aixafant fins que quedi ben fina.
La posem sobre una placa de forn amb paper sulfuritzat, la pintem amb ou batut i hi posem el sucre per sobre. N'hem de posar molt perquè quedi  ben dolça.
El forn ja el tenim calent a 150graus. La coem uns 10 minuts i quan estigui  rossa ja la podrem treure.
La deixem refredar sobre una reixeta i quan estigui freda ja la podem menjar.
Ha quedat espectacular i boníssima.



dilluns, 2 de febrer de 2015

Pastís intel.ligent de xocolata, cafè i conyac


El famós pastís intel.ligent, és aquell que quan el veus penses, uffff que dificil ha de ser perquè està format com en tres textures diferents.
Quan expliques que en realitat és molt fàcil, que només fas una massa i que llavors ella sola mentre es cou es van separant les capes. En surt un pastís molt bo i bonic. En vaig veure una versió diferent amb  xocolata i l'he volgut provar. Val realment la pena, és molt bo.


INGREDIENTS

4 ous
500ml llet
125g mantega pomada
180g sucre
100g farina
2 cullerades de cafè soluble
25g de cacau en pols
2 cullerdades de conyac( a la recepta era Baileys, però no en tenia)

PROCEDIMENT
Barregem bé els rovells amb el sucre fins a blanquejar. Escalfem la meitat de la llet una mica i la barregem amb el cafè, cacau i el conyac.
Hi incorporem la resta de la llet i tot junt a la barreja dels rovells. Després hi afegim la mantega i finalment la farina tamitzada.
A part muntem les clares a punt de neu i amb compte ho afegim a la barreja anterior. Untem un motlle rectangular amb mantega o espray antiadherent i al forn ja calent a 160graus.
Ho coem uns 35-40 minuts i ja està. Sabrem que està fent la famosa prova del escuradents.

Quan està fred el podem tallar en porcions per presentar-lo que queda molt bonic i es diferencien bé les tres capes.







Aquesta recepta és versionada del fantàstic bloc de Kanela y limón