diumenge, 29 de març de 2015

Cake de mascarpone



A part dels llibres, revistes, programes de tele i blogs, l'altre lloc que pot ser inspirador de receptes és Pinterest.
Allà hi trobes de tot, busquis el que busquis i la recepta d'avui l'he treta d'allà, del blog de l' Angel Merie.
És un cake o coca de mascarpone, molt fàcil de fer i molt bona.



INGREDIENTS

300g farina
250g mascarpone
200g sucre
100g llet
4 ous
1 sobre d'impulsor químic

PROCEDIMENT

Agafem el mascarpone i amb el batedor elètric el desfem una mica, després hi afegim el sucre i remenem més.
Després hi afegim els ous , un a un i la farina ben tamitzada amb l'impulsor.
A continuació hi posem la llet i remenem bé amb una espàtula. 
El forn ja el tenim calent a 200graus.
Untem el motlle amb esprai antiadherent i hi afegim la massa.
La coem al forn durant 5 minuts a 200 graus i després ho baixem a 180graus uns 30 minuts.
El treiem i deixem refredar sobre una reixeta i llest per menjar i disfrutar.




divendres, 20 de març de 2015

Lemon Bars



Aquesta és una de les altres receptes que he trobat per Pinterest. Vaig veure les fotos i en vaig quedar enamorada, buscar el nom i la recepta també va ser molt fàcil i em vaig decidir per una del blog del Miguel, La reposteria de Miguel, que té moltíssimes receptes i molt ben explicades.



INGREDIENTS

BASE

170 g de mantega
50 g sucre glacé
200g farina
Un pessic de sal

CREMA

300g sucre
3 ous
120g de suc de llimona
Pell de mitja llimona ratllada
80g de farina amb un pessic d'impulsor químic


PROCEDIMENT

Primer de tot hem de preparar la base: agafem la mantega a temperatura ambient i hi afegim el sucre. Ho batem bé fins que quedi ben cremosa i després hi afegim un pessic de sal i la farina tamitzada. Ho barregem bé, inclús amb les mans, que va molt bé, i posem la massa dins un motlle quadrat millor o de rectangular per fer talls ben rectes. Untem el motlle i ja hi posem la massa, la repartim per tot el motlle quedant ben regular.
La posem al forn a 180 graus durant uns 15-20 minuts.
Preparem la crema: batem bé els ous amb el sucre fins que quedin ben blanquejats. Després hi afegim el suc de llimona, la pell i la farina. Ho barregem bé i ja ho podem posar damunt de la base ja cuita.
Ho tornem al forn a 150graus durant uns 30 minuts.
La deixem refredar i després a la nevera.
L'endemà encara està més bona. Els podem tallar a trocets i els espolsem amb una mica de sucre en pols.
Estan boníssims.





dijous, 19 de març de 2015

Crema Catalana o Crema de Sant Josep




Avui és 19 de març, dia de Sant Josep, i a Catalunya és costum, sobretot fa uns anys, quan era un dia festiu ,fer Crema Catalana.
Segur que a totes les cases en feien, a nivell individual en tartaletes o un gran bol o plata de crema.
L'altre dilema és si la crema ha d'estar cremada o no. És qüestió de gustos, cremar-la vol dir posar-hi sucre per sobre i llavors cremar-la amb una pala metàl.lica o un cremador amb gas.
A mi personalment m'agrada més sense cremar, per tant a casa la faig així. L'altre cosa és que si la fas en forma de cassoletes o de pastís hi posis alguns fils de sucre cremat per sobre per decorar.

INGREDIENTS

500 g de llet
4 rovells d'ou
100 g sucre
20g maizena
Pell de llimona
1 canó de canyella

PROCEDIMENT

La podem fer en format ràpid al microones, queda molt bé, és infalible i a més a més molt ràpida.
Agafem tots els ingredients excepte la llimona i canyella i ho triturem amb la batidora.
Hi afegim la pell de llimona i el canó de canyella i ho posem al microones a màxima potència durant 3 minuts.
Ho treiem i remenem amb una cullera. Ho tornem a posar al microones durant 2 minuts més.
Treiem la llimona i canyella i ho tornem a batre amb la batidora.
Ja la podem repartir en tartaletes o en una plata gran.
Unes postres ben tradicionals i boníssimes. A més a més aquesta recepta de crema la podeu utilitzar com a base de moltes altres receptes.
Bon dia de Sant Josep


dilluns, 16 de març de 2015

Tartaletes de crema de taronja


Aquestes són unes postres molt fresques i lleugeres. Hem d'aprofitar el temps de les taronges que ara estan boníssimes.
Les he fet de taronja però segur que amb una crema de llimona, Lemon Curd, estaran igual de bones.
De fet estic pensant en aquestes postres quan tens convidats i en fas unes quantes de taronja i unes altres de llimona. Perfecte



INGREDIENTS

150 g de suc de taronja
3 rovells d'ou
1/2 cullerada de Maizena
2 cullerades de sucre
Pell de mitja taronja ratllada

Tartaletes:

Massa sablé (aquesta vegada l'he comprada feta, el proper cop la faré jo)


PROCEDIMENT

Agafem unes tartaletes i amb la seva mida tallem la massa sablé que tenim estirada sobre l'encimera.
Forrem les tartaletes i les punxem amb una forquilla. Agafem qualsevol llegum que tinguem i les omplim i les coem al forn a 180graus perquè quedin cuites, uns 15-20 minuts.
Per fer la crema de taronja: barregem en un bol una mica del suc de taronja amb la maizena i el sucre.
Ho remenem bé perquè quedi ben desfeta la farina.
En un cassó escalfem la resta de suc de taronja juntament amb la pell , quen bulli ho treiem i ho afegim a la barreja anterior. Ho retornem al foc i anem refredant fins que espessi.
Ho treiem del foc i ja podem omplir les tartaletes. Les deixem refredar i després les posem a la nevera unes hores.
Queda una tartaleta cruixent per fora i tendre i cremosa per dins, boníssimes.


dimarts, 3 de març de 2015

Pa de massa vella



Últimament sembla amb les entrades que faig, que aquest blog sigui només de receptes de pa. Suposo que és coincidència i perquè les altres coses que faig o ja les tinc publicades, o són massa normaletes o no tinc temps de fer les fotos.
Això de fer les fotos és un problema, no creieu? Totes les receptes que faig ens les mengem i és clar,no puc fer les fotos fins que estan acabades i llavors tothom està esperant per menjar i ja comencen amb la cantarella de sempre.....més fotos? ......és pel blog?........ja les faràs després.....però o les faig ràpid o no hi ha foto.

Avui torna a haver-hi pa. És una versió de la recepta del llibre del Iban Yarza, "Pan casero". És un llibre fantàstic plè de grans receptes i molt ben explicades.  Aquest Pa de massa vella, cuit dins una cocotte, queda fantàstic, espectacular i boníssim. A més a més aquesta vegada l'he pogut retratar bé.




INGREDIENTS

Massa vella( es pot utilitzar massa vella que ja tinguis feta a la nevera)

65g farina
35g aigua
2g llevat fresc

Massa final

100g massa vella
400g farina panificable
100g farina de sègol
340g aigua
1g llevat fresc


PROCEDIMENT

El dia abans de fer el pa, hem de preparar la massa vella, barrejant tots els ingredients i ho guardem ben filmat en un bol a la nevera fins l'endemà.

Per la massa final, barregem a l'amassadora o a mà, tots els ingredients juntament amb la massa vella que està plena de bombolles menys la sal. Ho barregem bé i ho deixem reposar una mitja hora.
Després hi afegim la sal i tornem a barrejar uns 20 minuts però alternant períodes de repòs.  Al final la massa ja la tenim ben enganxada al ganxo de l'amassadora i és llavors quan comptem els 20 minuts.
Treiem la massa i la posem en un bol untat i tapat. Al cap de 2-3 hores ja pot estar fermentada però jo he optat per retardar la fermentació a la nevera fins l'endemà.
Pel matí la trec de la nevera i la deixo temperar una mitja hora, després la poso sobre l'encimera amb una mica de farina , la desgasifico una mica i li dóno la forma arrodonida, plegant els cantons cap al mig. La poso a un banneton ben enfarinat amb la part lletja de la bola a sobre. La tapo amb un drap i a esperar la segona fermentació en un lloc calent. Al cap d'una hora i mitja i amb el forn ja calent a 250º amb la cocotte a dins amb la tapa, poso la massa dins la cocotte, vigilant de no cremar-me, li faig uns talls per sobre , la tapo i es cou amb el forn de dalt i a baix uns 15 minuts. Després la destapo i l'acabo de coure 35-40 minuts més. 
Quan ja està cuit, si es toca per sota sona buit. Ja està. El treiem i posem damunt una reixeta per refredar-se bé.
Ha quedat molt bo i a més a més he tingut temps de fer les fotos.




.