diumenge, 19 de juliol de 2015

Gaspatxo

I


És un plat típic de l'estiu. És boníssim, refrescant i molt nutritiu. A més a més és l'última recepta que penjo fins que torni de vacances. De fet aquesta ja surt d'unes mini vacances.
Molt bon estiu a tothom. Com sempre, ens anirem seguint pel ciberespai........

INGREDIENTS

1kg tomàquets madurs
64g pebrot verd
110g ceba
195g cogombre
3 cullerades de vinagre
110g d'oli
Mig all
Sal i pebre



PROCEDIMENT

Agafem els tomàquets i els escaldem per poder pelar-los.
En el braç batedor o batedora de got americana, hi afegim tots els ingredients: tomàquets, ceba, pebrot sense llavors ni pells blanques, cogombre pelat i sense llavors, l'all, vinagre, sal i pebre i finalment l'oli.
Ho triturem molt bé i desprès ho passem pel colador xinès.
El posem en una gerra i a la nevera ben fresquet.
A l'hora de menjar-lo el posem en un bol i per sobre hi podem posar ou dur picat i pernil passat per la paella i esmicolat.
Un bon menjar d'estiu i molt saludable.








Ous farcits de tonyina




Aquest és un plat d'estiu típic de moltes cases oi?
Els ous són molt versàtils. Es poden coure i menjar de tantes maneres....... Avui toca parlar dels Ous farcits. 
Són molt bons farcits de carn , beixamel i gratinats o també en versió de peix, més lleugers.
Avui amb la calor que ens fa em venien de gust ,freds.
Han quedat molt bons

INGREDIENTS

Ous durs
Tonyina en llauna amb oli d'oliva
Pebrot del piquillo
Olives
Maionesa

PROCEDIMENT

Molt fàcil.
Fem els ous durs, els deixem refredar i pelem.
Els partim per la meitat i els hi treiem els rovells.
Fem una maionesa casolana amb oli, ou i sal.
En un bol hi posem la meitat dels rovells, la tonyina i maionesa a gust.
Ho barregem bé i omplim les claresdels ous que reservem.
Per sobre, com a decoraciò hi posem mitja oliva i un teocet de pebrot. Els reservem a la nevera fins a l'hora de menjar-los, millor si estan ben freds.
Un plat molt fàcil i molt bo.