dissabte, 31 d’octubre de 2015

Panellets

Recepta actualitzada i amb unes fotos una mica millors. Bona Castanyada
Aquesta és la millor recepta , ja no faré més proves.

Avui dijous se m'ha acumulat la feina, havia d'acabar el repte d'octubre de Film and Food perquè s'havia de penjar el divendres 28 i a més a més també volia fer els panellets perquè demà divendres marxem i me'ls volia endur ja fets.
Per tant tarda estressada i sort de la pluja que et feia venir ganes d'estar a la cuina prop del forn.

Com cada any sóc l'encarregada de suministrar els panellets a tota la meva família, m'agrada fer-los, tot i que a mi no m'agraden, sóc més de castanyes.


                         





INGREDIENTS

750 g ametlla pols
500 g sucre 
1-2 patates petites
1 rovell d'ou
Pell de llimona ratllada


Per decorar:

Els de Pinyons: necessitem pinyons i ou
Els de coco: coco en pols
Els de xocolata i coco: xocolata en pols i coco en pols
Els de crocant: ametlla crocant
Els de cafè: cafè soluble


Primer de tot bullim les patates amb aigua, quan ja estan ben bullides les treiem i les deixem refredar una mica i ja les podem aixafar amb una forquilla i barrejar amb el sucre. S'anirà desfent el sucre i anirà molt bé per arrejar amb l'ametlla.

Mentre, en un bol gran hi posem l'ametlla,el rovell , la llimona ratllada i hi anem afegint el sucre i la patata per anar lligant la massa.

Després ja separes la massa depenent dels diferents tipus que vulguis fer.





Per fer els de pinyons

En un plat hi poso un ou ben batut i hi tiro els pinyons i amb molta paciència agafo les boles que he fet de la massa i les passo per la barreja fent força amb les mans perquè s'enganxin els pinyons


Per fer els de coco

Agafo parts iguals de massa que de coco, ho barrejo amb les mans i els hi donc una forma de piràmide.


Per fer les de xocolata i coco

Agafo massa i hi afegeixo a ull xocolata en pols i coco. Ho barrejo tot junt i els hi he donat forma de bola


Per fer els de crocant

Agafo massa i l'he barrejat amb una ametlla crocant que vaig trobar i els hi he donat forma quadrada i rodona

Per fer els de cafè

Ho barrejo amb cafè soluble instantani i li dono forma de gra de cafè.

Pre-escalfes el forn ben calent a 200ºC i els vas posant sobre un paper sulfuritzat a la safata del forn.
S'han de coure de manera separada cada tipus de panellet. En pocs minuts queden cuits, quan veus que estan una mica torradets ja els pots treure i esperar que es refredin per col.locar-los en plates.

A la que están freds, ja están apunt de menjar.




BONA CASTANYADA

divendres, 30 d’octubre de 2015

Cake amb poma




Per berenar m'agrada menjar alguna cosa dolça. Per esmorzar també però potser prefereixo combinat panets o torradetes amb formatge, mantega o embutit.
Normalment em decanto per magdalenes, pastís de iogurt clàssic, sol o combinat amb poma i de tant en tant alguna massa brioixada.
Els brioixos són molt bons però tenen l'incovenient, que almenys a mi se m'asssequen de seguid i l'endemà ja no està tan bo i l'has d'escalfar una mica al microones o a la llet. En canvi les masses tipus coca o magdalenes duren més toves.
Avui he fet una variant una mica diferent i ha quedat molt bona. La volia fer combinada meitat i meitat amb brownie de xocolata però al final l'he fet sola amb poma per sobre.



INGREDIENTS

120g mantega
100g sucre
2 ous
120g farina
2g d'impulsor químic(Royal)
50ml de llet



PROCEDIMENT

Batem fins que quedi cremós la mantega amb el sucre. Després hi afegim d'un en un els ous fins que augmenti de volum.
Després hi afegim la farina tamitzada amb l'impulsor i ho anem alternant amb la llet.
Quan està tot ben llugat ho posem en un motlle amb paper sulfuritzat.
Hi posem una mica de poma per sobre i al forn ja calent a 180ºC durant 20-25 minuts

El deixem refredar sobre una reixeta i apunt per serenar!