dilluns, 11 d’abril de 2016

Tarta Fraisier







Per cada aniversari dels de casa, m'agrada fer un pastís que sigue diferente.
A la Laura, que és la reina del Sacher ,sempre li feia el mateix o variants de la xocolata. Però aquest any vaig decidir buscar-ne un de totalment diferent i que sapigués que també li agrada.
Voltant per Pinterest el vaig trobar, Tarta Fraisier, no l'havia vist mai ni evidentment provat però me'n vaig enamorar i a més a més sabia que triomfaria. He seguit la recepta de la Laura de Sophie Bakery
És una tarta impressionant , tant des del punt de vista estètic com de gust. Per mi és el millor pastís que he menjat i aquest veredicte ha estat unànim per tots els de casa i sobretot la Laura.




INGREDIENTS

Pa de pessic

60g de farina
60g de Maizena
180g de clara d'ou
100g de rovell d'ou
125g de sucre glaç

Almívar

250g maduixes
25g de sucre glaç
50g aigua

Crema musselina

250g de crema pastissera
125g sucre glaç
38g aigua
75g ou
250g mantega



PROCEDIMENT


El muntatge de la tarta requereix que tots els ingredients estiguin freds, comencem per fer el pa de pessic.
Batem a punt de neu les clares i quasi al final hi afegim el sucre glaç i continuem batint.
Després hi afegim els rovells d'ou i remenem en compte.
A part tamitzem les dues farines i les incorporem a la massa amb una espàtula de baix a dalt.
El forn ja el tenim calent a 180graus.
Agafem la placa de forn i li posem paper sulfuritzat i hi estenem la massa fins que ocupi tota la placa.
Ho coem al forn uns 10-12 minuts.
La deixem refredar sobre reixeta
Després amb l'aro d'emplatar d'uns 15-18 cm tallem els dos discs que necessitarem per fer el pastís.


Ara anem a fer la crema pastissera com sempre
500g ( llet +nata), 100g sucre, 4 ous, 40g maizena.

Per fer la crema bomba a afegir:

Fem un almívar amb el sucre glaç i l'aigua. El deixem refredar una mica
A part hem muntat els ous amb una batidora fins que estiguin ben espumosos. Hi anem afegint l'almívar a baixa velocitat a poc a poc en form de fil fins que estigui ben integrat. Batem fort uns 5-10 minuts més. Queda una massa molt esponjosa
Deixem refredar 5 minuts i hi afegim la mantega ben tova.
Barregem amb l'espàtula fins que s'integri tot.
Tenim les dues cremes ben filmades i que es refredin

Almívar

Tallem les maduixes ben petites i les posem al foc al bany maria amb l'aigua i sucre. Passats uns 20 minuts ho retirem del foc i tamitzem les maduixes amb un colador.
Aquest és l'almívar amb què banyarem el pa de pessic.

Muntatge de la tarta


En un plat pla i gran hi posem un paper de forn , disc d'emplatar. Tot al voltant del disc l'untem amb mantega i hi posem més paper de forn fins que sobresurti uns 20cm o plàstic d'acetat.
Làmina de pa de pessic amb una mica d'almívar per sobre.
Ara agafem les maduixes(que estiguin al punt, tirant a verdes) i les tallem en vertical.
Les posem al voltant de tot l'aro d'emplatar. Al mig hi afegim més maduixes en vertical o totes tallades petites.
Omplim amb la crema de Musselina que 'hem aconseguit barrejant les dues cremes, la crema pastissera i la crema bomba de mantega.
Hi posem una bona capa. De fet l'hem de posar tota.
A sobre hi posem el segon disc de pa de pessi i també l'hi posem l'almívar per sobre.

La deixem reposar a la nevera, mínim 4 hores. Jo la vaig fer el dia abans.
L'endemà, treiem amb compte el disc d'emplatar i el paper del voltant.
Ha quedat perfecta.
Per decorar, per sobre ho podem posar nata i alguna maduixa més per sobre.

Ha quedat la Tarta Perfecta, pels de casa, la millor de món.