Pàgines

dilluns, 14 de maig del 2012

Bagels

Feia molt temps que tenia pendent de fer uns Bagels, són aquests panets tan típics americans però que en realitat provenen de centre-europa. Aquí és molt difícil de trobar-ne per això m'he animat a fer-los. Buscant com sempre per la blogosfera vaig veure els de la Hilmar i no vaig dubtar, segur que surten perquè ho explica sempre molt bé. El seu blog es diu Mis recetas favoritas i val realment la pena. Ho he fet tal qual explica ella i han sortit perfectes.






INGREDIENTS

360g farina
150g farina de força
30g sucre
7g de sal
5g llevat sec instantani
20g mantega
300g aigua   


Per bullir els bagels:

Una olla amb aigua
50g de sucre
Sèsam

PROCEDIMENT

A l'amassadora hi posem tots els ingredients excepte la mantega. Ho deixem treballar durant uns 4 minuts i després hi posem la mantega, que treballi  2-3 minuts més  fins que quedi elàstic i brillant. Ho treiem i ho posem dins d'un recipient tancat durant 30 minuts.
Ho posem sobre el marbre i fem boles d'uns 90g i les col.loquem en una safata gran ben enfarinada i ho deixem uns 20 minuts.
Després agafem cada bola i fem els plecs per treure l'aire i tensar. Els aplastem una mica i hi fem un forat ben gran al mig. Els anem posant a la safata enfarinada i els deixem uns 15-20 minuts( no els podem deixar més temps perquè s'abaixen i queden atapeïts).



 Mentre ja podem escalfar l'aigua a l'olla amb el sucre i quan comenci a bullir baixem el foc i ja hi podem posar els bagels de 2 en 2. Els deixem uns 20 segons i els girem i 20 segons més. 



Quan els treiem els anem arrebossant de llavors de sèsam i els posem a la plata del forn. 


Els bullim tots i els posem al forn pre-escalfat a 220ºC i els coem durant 13-15 minuts que ja es veuen doradets.

Els deixem refredar en una reixeta i a menjar!













3 comentaris:

  1. No sabia que abans d'anar el forn s'havien de bullir... que curiós! T'han quedat perfectes!

    ResponElimina
  2. Gràcies per compartir aquesta recepta!!! Tenen molt bona pinta!

    ResponElimina