Pàgines

dijous, 31 d’octubre del 2013

Panellets de la Carme Ruscalleda



Per la castanyada toca fer panellets com cada any. Aquesta vegada per variar he seguit la recepta de la Carme Ruscalleda i tot i que encara no els he provat tenen molt bona pinta.
Ja sabeu que per menjar els panellets hem de tenir apunt un bon vi bo per fer-los passar.



INGREDIENTS

Per fer la massa:

500g d'ametlla en pols
350g de sucre
150g d'aigua
1 clara d'ou

Per fer les diferents varietats:

200g de pinyons
200g de coco ratllat
cacau en pols
Pell de llimona ratllada
Pasta de llimona de Sosa
Candy Melts per decorar
Pasta de codony de gust de maduixa
4 rovells d'ou per pintar

PROCEDIMENTS


En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir una textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena contínuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (jo l'he deixat tota la nit)
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulguem preparar.

- Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb una barreja dels pinyons amb rovell d'ou. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn . 
S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre.

- Per als de llimona 
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja la ratlladura de llimona i una cullerada de pasta de llimona. Es formen petites boles i s'arrebossen amb sucre. Es col·loquen al damunt d'una safata i llavors fem un petit forat al mig. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Després hi posem els candy melts fosos al centre on hi ha el forat.

- Per als de xocolata:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). 

- Per als de coco:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat. Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts).

- Per als d'ametlla crocant

S'agafa una altra porció i li donem una forma arrodonida i fem el mateix que amb els de pinyons però hi posem l'ametlla crocant juntament amb l'ou. S'enfornen a 200ºC uns 5 minuts.

-Els de pasta de codony de gustos

Agafem més massa i l'aplanem i al mig hi posem la pasta de codony i ho tornem a tancar. Després anem tallant petits cercles del cilindre farcit i al forn a 200ºC 5 minuts



BONA CASTANYADA!!!!! 









6 comentaris:

  1. Quin assortit de panellets més maco i bo!! Encara en tinc de fer alguns, així que a veure si en provo alguna d'aquestes classes, com els de llimona, els de xocolata... fan tots una pinta estupenda!!

    Molts petons i bona Castanyada!

    ResponElimina
  2. Aquí n´hi ha per escollir tota la nit, un assortiment fantàstic. Bona castanyada maca!

    ResponElimina
  3. Rosa Maria, quin goig que fan aquests panellets molt i molt be.

    ResponElimina
  4. Quina maravella de panera de panallets!! I quina pinta!!! Un petó

    ResponElimina