Aquest any si que he fet la coca de Sant Joan, la de brioix amb crema que és la que més m'agrada. Un Sant Joan sense coca de crema no és el mateix, una bona revetlla ha de tenir una bona coca i un bon cava. Els petards per mi ja no són necessaris, de fet sempre me'ls he estalviat, no m'agraden.
INGREDIENTS
500g farina de força
100g sucre
10g sal
150g d'ou (3 ous)
100g mantega
120-130g aigua
35g llevat fresc
Pell de mitja llimona ratllada
1 ou per pintar la coca
Crema catalana, Crema
PROCEDIMENT
Jo he utilitzat la panificadora per poder-ho amassar tot però també es pot fer a ma o en una màquina d'amassar.
Posem tots els ingredients excepte la mantega i el llevat.
Ho deixem amassar fins que quedi ben homegeni i després hi afegim la mantega i finalment el llevat. Quan tot està ben fi , uns 20 minuts o 30 ho treiem i ho posem en un bol untat amb oli i ho tapem amb paper film i a la nevera durant una hora. Després ho treiem i ho posem sobre l'encimera i fem dues boles, per dues coques.
Les estirem amb un corró i li donem forma ovalada. Han de tenir un gruix d'un centímetre aproximadament. Les pintem amb ou batut i les deixem fermentar en un lloc calent sense corrents d'aire fins que augmenten molt de volum, uns 90 minuts.
Mentre hem preparat la crema pastissera i l'hem posat dins d'una mànega pastissera.
Quan ja tenim les coques llevades , les decorem amb la crema ,cireres i pinyons i les coem al forn que ja està calent a 180ºC durant uns 15 minuts, fins que es veuen dauradetes.
Les deixem refredar damunt d'una reixeta i a menjar.