El nou repte de La recepta del 15 per aquest mes de març són LES LLENTIES.
Les llenties uns llegums, humils, grisos, petits però molt saludables. A casa meva , els meus fills ja saben que un cop a la setmana toca menjar llegum i normalment són llenties.
A mi em va molt bé perquè com que jo haig de fer el dinar el dia abans, ha de ser alguna cosa que es pugui escalfar bé i aquesta condició la reuneix molt bé.
A vegades les coc jo o a vegades les compro ja cuites i llavors les preparo guisadetes, però el resultat queda igual de bo. Tots rondinen però en el fons, fons s'ho mengen bé.
INGREDIENTS
750g llenties cuites
1 ceba
Tomàquet triturat
Xoriç
PROCEDIMENT
En una cassola gran hi tiro un raig d'oli d'oliva i hi sofregeixo la ceba tallada ben petita. Després hi afegeixo el xoriç tallat a rondanxes i finalment el tomàquet triturat. Ho deixo coure uns minuts i ja s'hi poden tirar les llenties ja cuites, un raig d'aigua i les deixo fent la xup-xup uns minutes i ja estan a punt de menjar o de deixar-les preparades com és el meu cas, per l'endemà.
Si les coc jo, ho faig igual i quan poso les llenties en cru, la quantitat ha de ser la meitat perquè al coure dupliquen el pes. Faig el mateix sofregit i després hi poso aigua fins que les cobreixi i una mica més i ho coc a l'olla a pressió durant 10 minuts i llestes.
a casa també rondinen, bé només l'hereu però jo li poso salsitxa i tan content jiji
ResponEliminaamb un plat com aquest sóc feliç!!!!! com m'agraden les llenties. Molts petonets
ResponEliminaA casa també intentem menjar-ne un dia a la setmana. Són tan bones!
ResponEliminaNani
A mi també em fas ben feliç amb un plat de llenties amb xoriç, és que m'encanten!!!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petons
Sandra (Els fogons de la Bordeta)
UN clàssic sensacional, per gaudir amb una bona llesca de pa!
ResponEliminaSaps que es el plat preferit dels meus fills?? I jo encantada!! Les llegums son uns dels millors ingredients que coneixo. Un petó
ResponEliminaHola Rosa Maria!
ResponEliminaMoltes gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres i donar-nos l'oportunitat de conèixer el teu bloc! Ja estàs afegida a la gastrosfera.cat! I tant que sí!
Apa, vaig a fer un volt pel bloc! :-)
Salut!